szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Eddig tizenhat, 30 évnél fiatalabb áldozata volt a járványnak az országban.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A nyugat-csehországi Pilseni régióban egy nyolcéves kislány is meghalt a koronavírus okozta betegségben. Az eset még február 22-én történt, csütörtökön adott róla hírt az iDNES hírportál a cseh egészségügyi minisztérium felülvizsgált és pontosított statisztikáira hivatkozva.

A hivatalos elhalálozási kimutatásokban már tavaly novemberben feltűnt egy 14 éves gyermek, de a későbbi felülvizsgálat során a bejegyzést tévedésnek minősítették, és törölték a nyilvántartásból. Szintén tavaly novemberben szakértői vitát váltott ki, hogy egy koronavírussal fertőzött fiatal anyának halva született meg a gyermeke. Az orvosi szakértők végül arra az álláspontra jutottak, hogy a halva született gyermeket nem lehet a járvány áldozatai közé sorolni.

Csehországban már több mint 21 ezer halálos áldozata van a járványnak, az utóbbi időben a napi halálesetek száma 160-180 között mozog. A statisztikákból kiderült, hogy az áldozatok átlagos életkora 78 év volt. A legidősebb halott egy 110 éves nő volt, 16-an pedig fiatalabbak voltak 30 évnél.

Magyarországon egy 16 éves lány volt a koronavírus-járvány legfiatalabb áldozata – erről március 2-án számolt be az operatív törzs. Az elhunytnak a hivatalos tájékoztatás szerint nyirokrendszert érintő betegsége volt. 2020 novemberében egy 18 éves, decemberben pedig egy 19 éves férfi vesztette életét a koronavírus-járványban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pozitív önmagunk megtalálása a járvány legkeményebb hullámában

Pozitív önmagunk megtalálása a járvány legkeményebb hullámában

Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal

Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal

220 milliót nyert valaki a hatos lottón

220 milliót nyert valaki a hatos lottón