szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddigi legfiatalabb koronavírusos áldozat leukémiás volt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hétfőn 151 elhunyt koronavírusos betegről számolt be az operatív törzs tájékoztató oldala. Az elhunytak listájában szerepel egy 18 éves férfi is, aki az eddigi legfiatalabb áldozata a járványnak. Alapbetegségként az oldal akut leukémiát jelölt meg.

Meghalt egy 27 éves férfi is, ő Down-szindrómás volt.

A koronavirus.gov.hu halálozási listáján korábban már négy olyan elhunyt szerepelt, akinek alapbetegségei között feltüntették a Down-szindrómát is. A szakemberek szerint azokat, akik Down-osok, fokozottan védeni kell a koronavírustól, mert tízszer nagyobb eséllyel halnak bele a Covid–19 betegségbe.

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Az aktív fertőzöttek száma csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Wifi otthonra: 65 készüléket is képes kezelni a Linksys új routere

Wifi otthonra: 65 készüléket is képes kezelni a Linksys új routere

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát