szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most lesz egy éve, hogy az észak-koreai rezsim felrobbantotta a két Korea közötti párbeszédet segítő irodát.

Dél-Korea egy éve minden reggel megpróbálja felhívni Észak-Koreát a határon létesített kommunikációs vonalon, de senki sem válaszol – közölte szerdán a szöuli országegyesítési minisztérium. Az észak-koreai rezsim tavaly fogadkozott, hogy megszakít minden kommunikációs vonalat Dél-Koreával, és felrobbantotta a Keszong határvárosban lévő összekötő irodát is.

Ennek ellenére a Panmindzson határfaluban lévő kommunikációs vonal működik, és a készülék kicseng.

Csakhogy egy éve senki sem veszi fel a telefont a másik oldalon, hiába csörgeti azt Dél-Korea minden munkanapon, reggel kilenckor. A minisztérium részéről nyilatkozó tisztviselő erről azt mondta, azért sem hagynak fel a hívásokkal:

A vonalnak a két Korea között nyitottnak kell maradnia.

Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt

Hivatalosan nemhogy koronavírus-járvány, de fertőzés sincs Észak-Koreában, mivel az ország határait már 2020 januárjában lezárták. A vírusválság ugyanakkor rendkívüli mértékben megviseli a világtól elzárkózó kommunista diktatúrát - derül ki a BBC és a Deutsche Welle összeállításaiból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!