szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök egy nevadai kampánygyűlésen osztotta meg magvas gondolatait a nyugati parton pusztító tűzvészről.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Megtalálta Donald Trump az Egyesült Államok nyugati partján pusztító, eddig legkevesebb 31 halálos áldozatot követelő erdőtüzek felelőseit. Az amerkai elnök Nevada államban, Minden városában egy kampánygyűlésen beszélt a környezeti katasztrófáról helyi idő szerint szombat este, nemes egyszerűséggel az „erdőgazdálkodást” tette meg bűnbakká – jelentette a Sky News.

A gyűlésen sokan nem viseltek arcmaszkot, és a távolságtartási szabályokat sem tartották be:

Trump beszédében támogatásáról biztosította a tűzvész áldozatainak családjait és a tűzoltókat, egyszersmind azt is tudatta híveivel:

Tudják, ez az egész az erdőgazdálkodásról szól. Kérem, jegyezzék meg a szavaimat. Nagyon egyszerű. Erdőgazdálkodás.”

Donald Trump tavaly novemberben is hasonló megfejtéssel állt elő, amikor azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a kaliforniai erdőtüzek megfékezésére nyújtott állami támogatást, mivel a kormányzó „borzalmas munkát végzett az erdőgazdálkodás terén”.

Lángokban áll az USA nyugati partja

Apokaliptikus képek érkeznek az amerikai erdőtűzről. Kaliforniából Oregonba és Washington államba is átterjedt a tűz, az oregoni kormányzó szerint ez lehet a legnagyobb kárt okozó természeti katasztrófa.

Kalifornia kormányzója szerint viszont nem az erdőgazdálkodással van a baj, hanem a klímaváltozással.

„Vége van a klímaváltozásról szóló vitának. Ez egy átkozott klímavészhelyzet, a változás valós és most történik. Jöjjenek ide, és maguk is látni fogják” – nyilatkozta a napokban Gavin Newsom, miután a helyszínen tekintette meg az egyik tűzvész által okozott károkat.

A már három hete tomboló, egymás után fellángoló és nagyobb településeket is fenyegető tüzekben már közel ötmillió hektárnyi erdővel, illetve egyéb növényzettel borított területen pusztult el minden, többek között több ezer ház is porig égett.

Elmarad a nagy népességrobbanás, de jóval kevesebben halnak meg, mint tavaly

Elmarad a nagy népességrobbanás, de jóval kevesebben halnak meg, mint tavaly

Jobb kamerát szeretne a telefonjába? Egyszerű: csak vegye ki és cserélje újra

Jobb kamerát szeretne a telefonjába? Egyszerű: csak vegye ki és cserélje újra

Kisebb, olcsóbb laptoppal jöhet ki a Microsoft jövő héten

Kisebb, olcsóbb laptoppal jöhet ki a Microsoft jövő héten