szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Zhvg és a WWF Magyarország szervezésében egy videós kerekasztalbeszélgetésen neves szakemberekkel beszélgettünk arról, hol tart most a társadalom, a gazdaság és a környezet – és hogy milyen úton kellene továbblépni.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány sokaknak meghozta azt a felfedezést, hogy minden mindennel összefügg, és hogy nem pusztíthatjuk büntetlenül az élővilágot. De vajon foglalkoztat már elég embert a fenntarthatóság és a klímaváltozás, hogy érdemi változás is történjen? Kinek kell cselekednie: a döntéshozóknak, a cégeknek vagy az embereknek?

Sipos Katalin, biológus és természetvédelmi szakember, a WWF Magyarország igazgatója a beszélgetés egyik résztvevője: a szervezet a zöld helyreállítás reményében szeptemberben egy új kampányt is indított. Továbbá Dr. Köves Alexandra, ökológiai közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi adjunktusa, a Zöld Egyenlőség podcast házigazdája, valamint Litkai Gergely, a Dumaszínház produkciós vezetője osztották meg gondolataikat a felmerülő kérdések kapcsán.

Aki szívesen hallgatná hosszabban is a résztvevőket, az október 2-án, online követheti az előadásaikat a HVG Green Revolution konferencia keretén belül.

Dobos Emese Zhvg

Itt az ideje átgondolni az "aki nem dolgozik, ne is egyék" elvet?

Megúszhattuk volna válság nélkül az átállást egy tudatosabb életmódre, állítja Köves Alexandra ökológiai közgazdász, most viszont a recesszió kényszerítheti ezt ki. Az biztos, hogy az értékek úgy értelmezést nyerhetnek, és ez sok mindent megváltoztathat.

Nadrágjában turkál Trump ügyvédje az új Borat-filmben

Nadrágjában turkál Trump ügyvédje az új Borat-filmben

Videó: Felvette a NASA űrszondája, mi történt 321 millió kilométerre a Földtől

Videó: Felvette a NASA űrszondája, mi történt 321 millió kilométerre a Földtől

Boltzár és kijárási tilalom: radikális lépéseket hoztak a csehek a járvány miatt

Boltzár és kijárási tilalom: radikális lépéseket hoztak a csehek a járvány miatt