szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagyobb szennyezéssel és a város víz alatti alapjának pusztulásával járnak a nagy méretű hajók Velence központjában.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Csónakokba szálltak a velenceiek és felsorakoztak az "utcákon", így tiltakoztak az ellen, hogy elhagyta a várost az első óceánjáró hajó a koronavírus-járvány után – írta a BBC.

A tüntetők kisebb hajókkal körbevették az óceánjárót és hangos dudálással, valamint zászlókkal is tiltakoztak. A BBC felvételében megszólaló nő elmondta, hogy a turizmusnak a várost tönkretevő, rendkívül szennyező formájával van bajuk elsősorban, ami elűzi az itt élőket.

A helyieket azonban megosztja az óceánjárók kérdése: van, aki örül a turistaszezon újbóli beindulásának és annak, hogy ez új munkahelyeket is eredményez.

Márciusban a velencei városvezetés bejelentette, hogy betiltják a nagyméretű hajókat, így az óceánjárókat és a szállító konténerhajókat is, miután a helyiek aggódnak az ezekhez köthető szennyezés és a város víz alatti alapjának pusztulása miatt.

A tiltás azonban csak akkor lép életbe, ha megépítik azokat az új kikötőket, amelyek új vízi utakat nyitnak meg a városközpont körül.