Már több a mobil, mint az ivóvíz

2012. május 03., csütörtök, 07:00
Szerző:


Címkék: ; ; ;

A legújabb statisztikák szerint több a mobilos előfizetés van a világon, mint ahányan ivóvízhez jutnak.

Legtöbbünk életében a mobiltelefon legalább annyira természetes már, mint az internet, vagy éppen az elektromosság. A Chetan Sharma Consulting technológiai elemzőcég összegyűjtött néhány ilyen, egy nyugati ember számára teljesen természetes dolgot, és sorrendbe állították őket elterjedtségük alapján.

A grafikon első helyén talán meglepő módon nem a szintén dobogós elektromosság vagy ivóvíz áll, hanem a mobil előfizetés. Piaci becslések szerint idén év elején az előfizetések száma átlépte a 6 milliárdot.

Az ábra bizonyos értelemben némileg csalós, hiszen míg ivóvízhez vagy jut valaki, vagy nem, addig mobiltelefonos előfizetésből egy ember többel is rendelkezhet, ráadásul egyre több a gép-gép közti kommunikációban használt SIM is. Mégha ilyen módon tehát nem is mérhetők össze az adatok, az ábra jól mutatja, hogy a mobil mennyire erősen integrálódik mindennapjainkba.


Már több a mobil, mint az ivóvíz
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X