szerző:
hvg.hu

Országszerte és a főváros környékén is gondot okoz az idei tél első komoly havazása. Elakadt kamionok, árokba csúszós balesetek okoznak dugókat, a 10-es utat érdemes vonattal elkerülni. A BKK arra figyelmeztet, hogy nő a járatok menetideje, a 4-es, 6-os már a havazás kezdetén leállt egy szakaszon "a kedvezőtlen időjárás" miatt. Az FKF Zrt. teljes készültségben van, próbálják tartani a tempót a havazással. Az előrejelzések szerint a havazás kedden is folytatódik, sőt ónos eső is jöhet.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Zárjuk tudósításunkat

Percről percre tudósításunkat most befejezzük, de figyeljük az időjárással kapcsolatos híreket, és a fontosabb eseményekről beszámolunk.

Szeged felől az M1-es felé utazók, figyelem!

Egy kamion a gyáli csomópontnál, az M0-ás déli szektorára vezető felhajtón szenvedett balesetet hétfő este - írta a katasztrófavédelem.

A jármű bebicsaklott az M5-ös autópályáról az M0-ás autóútra vezető egyik felhajtón (a Szeged felől érkező pályáról az M1-es felé haladó felhajtón). A vontató lecsúszott a pótkocsiról, a járműszerelvény elfoglalja a teljes útpályát.

A műszaki mentéshez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy daruskocsit kértek a helyszínre.

Javasolják, hogy az M0-ás érintett szakaszára tartók (a Szeged felől az M1-es felé autózók) a gyáli csomóponton haladjanak át, és a 16-os kilométernél lévő M51-es autóúton keresztül hajtsanak fel az M0-ás körgyűrűre.

Lassan helyreállhat a rend Kelenföld és Ferencváros között

Befejezték a helyszínelést, a vonatok ismét mindkét vágányon közlekednek Kelenföld és Ferencváros között hétfő este – közölte a Mávinform sajtóügyeletese. Ugyanakkor a havazás miatt csak lassan áll helyre a menetrendszerű közlekedés. Korábban a szerelvények csak egy vágányon tudtak közlekedni, mert egy vonat halálra gázolt egy embert.

Könnyű sérülései lettek az autóroncsba szorult embernek

Árokba borult egy személyautó az 5-ös főút Csongrád megyei szakaszán, Balástya és a szatymazi elágazás között.

A járműbe beszorult egy ember, akit a mentéshez riasztott szegedi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki. Könnyű sérüléseket szenvedett, a mentők ápolják. A tűzoltók áramtalanítják a járművet - közölte a katasztrófavédelem.

Karamboloztak a 4-es úton is

Papírárut szállító kisteherautóval ütközött egy személyautó a 4-es főút 257-es kilométerénél, Újfehértó közelében.

A személyautó az árokba csapódott, a kisteherautó pedig keresztbe állva részben elfoglalja az útpályát. A műszaki mentést az újfehértói tűzoltók végzik – közölte a katasztrófavédelem.

Kamionnak ütközött és az árokban kötött ki egy kocsi

Megpördült az úton, egy kamionnak ütközött, majd az árokba sodródott egy autó a 35-ös főúton, Sajószöged és Nagycsécs között – közölte a katasztrófavédelem. A balesetben senki sem sérült meg.

Troliszabadítás a XIII. kerületben

A képen azt láthatjátok, hogy a hó miatt elakadt 76-os trolit az arról leszállt utasok próbálják megtolni. hogy kiszadadítsák szorult helyzetéből. Imádjuk a budapesti hóesést és persze Újlipótvárost! :)

Posted by Briós on Monday, 4 January 2016

Váratlan fordulat: megint nem jár a hegyre az a bizonyos három buszjárat

A BKK nemrég közölte, hogy a 65-ös, a 65A és a 165-ös autóbusz forgalma a havazás és az utak jegesedése miatt ismét leállt.

Hókáosz Tatánál

Egyre nehezebben közlekednek a kamionok a Tatabányát Esztergommal összekötő 1119-es számú úton – olvasható a rendőrség honlapján.

Több kamion is elakadt a mellékúton, miután az Esztergom felé haladó tehergépjárművek a csúszóssá vált úttesten nem tudtak felkapaszkodni az emelkedőkön. A műszaki mentés még tart, emiatt lelassult a forgalom.

A Komárom–Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a kamionosokat, hogy az 1-es és a 10-es főúton keresztül közelítsék meg Esztergomot.

1 2 3 4

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!