szerző:
hvg.hu

Balsai István az atv.hu-nak azt mondta, azért hajtott a menetiránnyal szemben egy rövid ideig, mert az autója "eleve abba az irányba állt".

Szerdán a Blikk számolt be arról, hogy Balsai István alkotmánybíró kedden kilépett az Alkotmánybíróság Donáti utcai épületének kapuján, majd beszállt az MKA-016-os rendszámú, S 80-as Volvóba, ami az egyirányú Donáti utcában eleve a menetiránnyal szemben parkolt. A kocsi ezt követően megfordulás nélkül, vagyis menetiránnyal szemben elindult.

Az atv.hu csütörtökön telefonon érte el az alkotmánybírót. Balsai először azt tanácsolta, forduljanak az Alkotmánybíróság sajtóosztályához. Az újság felvetésére, miszerint vélhetően ő maga tudja a legpontosabb választ, ezért hamarabb célt érnének, ha tőle kapnának feleletet, az alkotmánybíró visszakérdezett: "meddig kívánják rágni ezt a csontot, illetve mire kíváncsiak még, hiszen minden részlet tudható az ügyben". Balsai végül azt mondta, azért hajtott forgalommal szemben, mert autója "eleve abba az irányba állt".

A kérdésre, hogy miért állt eleve szembe a forgalommal az autó, hiszen semmi nem akadályozta a szabályos haladást a Donáti utcában, Balsai István annyit mondott: az Alkotmánybíróság főbejáratától mindössze harminc méterre van az a mellékutca, ameddig szembe ment a forgalommal. Vagyis, a mellékutcába fordulva már szabályosan autózott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!