szerző:
hvg.hu

A brit Dyson komoly állami támogatással fejlesztheti ki első elektromos autóját.

A jövőben az autóipar számára egyértelműen az elektromos autók gyártása lesz az irányadó, nem véletlen, hogy minden cég ebbe az irányba fejleszt. A klasszikus márkák mellett azonban megjelentek az újak is, elég csak a Teslára gondolni. A jelek szerint vannak azonban félresiklások. Ilyen a New York-i Autószalonon bemutatkozó Velántur Cars, ami eredetileg egy italautomatákat gyártó spanyol cég, de a britek sem akarnak lemaradni a forradalomban, ők egy porszívógyártót bíznának meg, hogy elektromos autót készítsen.

A The Guardian információi szerint a brit kormány mintegy 174 millió fonttal, vagyis körülbelül 71,3 milliárd forinttal támogatja a Dysont, hogy dolgozza ki egy elektromos autó terveit. A Britstoltól keletre fekvő Malmesbury-ben ezzel 500 új munkahely jönne létre, amit főként mérnökökkel töltenének fel.

Ám még a munkahelyteremtésnél is fontosabb az a tény, hogy a cég csatlakozhat a nagy, tisztán elektromos autókat gyártó cégek névsorához. A Dyson szóvivője egyelőre nem erősítette meg az erről szóló információkat, de ez általában nem nemet jelent.

Hogy mekkora teljesítménnyel érkezhet majd az autó – és főleg: mikor? –, azt most még nem lehet tudni.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!