szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, hogy az egyik autógyártó most egy ténylegesen a vásárlóra fókuszáló, abszolút modern autóvásárlási megoldást talált ki.

Amennyiben új autó vásárlására adjuk a fejünket, általában egy igen hosszú és nem feltétlenül kellemes procedúra veszi kezdetét. Ilyenkor több kereskedést is fel szoktunk keresni, sorban állunk a tesztvezetésért, ha pedig rátaláltunk álmaink autójára, akkor kezdődhet az alkudozás. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie.

A Hyundai által most bejelentett Shopper Assurance program keretein belül az új autóval szemezgetőknek teljesen új vásárlási élményben lehet részük. A koreai cég okostelefonos alkalmazásában néhány gombnyomással le lehet egyeztetni egy tesztvezetést, és a kiválasztott modell az előre definiált időpontban megérkezik az otthonunkhoz.

©

Ha sikerült kiválasztani a nekünk legjobban tetsző autót, akkor az applikáció feldobja nekünk az arra elérhető legjobb árat, ami már minden kedvezményt magában tartalmaz. Ily módon elkerülhető a sokak által kínosnak talált alkudozás. Az ezt követő papírozás, finanszírozási ügyintézés nagy része is elintézhető online, vagyis kis túlzással nekünk egyszerűen csak az új autó kulcsáért kell befáradni a kereskedésbe.

©

A slusszpoén pedig nem más, mint a 3 napos pénzvisszafizetési garancia. Amennyiben valamiért nem tetszik az új autó, akkor három napon belül minden további nélkül vissza lehet vinni a kereskedésbe, ahol visszafizetik a teljes vételárat. No persze csak akkor, ha a kocsin nincsenek sérülések, és addig nem tettünk meg 500 kilométernél nagyobb távolságot.

Az új szolgáltatás első körben az Egyesült Államokban érhető el, és egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy hamarosan nálunk is be fogják majd vezetni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!