szerző:
hvg.hu

A sofőr valószínűleg a szemből érkező autót figyelhette, mert teljes nyugalommal hajtott ki a hátulról érkező autó elé.

Sok olyan baleset történik az utakon, amit egyik vagy másik (esetleg mindkét) fél figyelmetlensége okoz. Ezek többségét ki lehetne védeni, ha tényleg az útra és a forgalomra figyelnének a sofőrök, ám ha a figyelmetlenség még szabálytalansággal is társul, szinte garantált a csattanás. Akárcsak az alábbi videóban.

Az Ukrajnában található Zaporizzsja nevű város egyik térfigyelő kamerája vette fel, hogy az egyik út szélén parkoló autó sofőrje az elindulással milyen komoly balesetet okozott. A férfi a kocsiba beszállva megpróbált az úton megfordulni, hogy a másik irányba folytathassa útját.

Látszólag óvatosan indul el, ám ez jó eséllyel nem a hátulról érkező forgalomnak, hanem a másik oldalon elhaladó járműnek szól. Amint ugyanis az elhaladt mellette, gázt adott és megpróbált megfordulni. Csakhogy mögüle érkezett egy másik személyautó, ami ugyan megpróbálta őt kikerülni, de így is pont oldalról kapta telibe a sofőr kocsiját.

Azt nem tudni, hogy az autósok mennyire sérültek meg a balesetben, de nem csodálkoznánk, ha ezek után kórházi kezelésre szorulnának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!