hvg.hu Gazdaság

Pseudo-tárgyalásban vagyunk az IMF-fel

Bár a Nemzetközi Valutaalap felfüggesztette a készenléti hitelről szóló tárgyalásokat hazánkkal, Varga Mihály megbízatása továbbra is él. Vagyis mi továbbra is tárgyalnánk arról a hitelről, amelyre hazánk nem is volt alkalmas. Most olyanról tárgyalunk, amiről nem is tárgyalnak velünk.

MTI Világ

"Európa hallgat Budapestről" - rólunk ír a külföldi sajtó

A kormány és az IMF tárgyalásairól, a magyar gazdaságpolitikáról közölt elemzést az osztrák Der Standard csütörtökön, míg a European Voice című brüsszeli lap az Európa Tanács (ET) főtitkára által tett, Magyarországgal kapcsolatos bejelentésről írt, a La Repubblica baloldali olasz napilap pedig a Magyar Művészeti Akadémiáról ír.

MTI Gazdaság

Varga: nem mondjuk azt az IMF-nek, hogy "itt minden rendben van"

Ha ebben az évben is a GDP 3 százaléka fölé tendálna a költségvetési hiány, akkor a kormány lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy ez ne történjen meg - mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter a HírTV Rájátszás című műsorában kedden.

MTI Gazdaság

Cáfolta Vargát az IMF

Magyarországon lesz január 16. és 28. között a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja, de ezúttal nem lesznek hiteltárgyalások, az IMF szakértői csupán a szervezet éves, Magyarországról szóló országjelentésének elkészítése, illetve a 2008-as hitelprogram utólagos ellenőrzése miatt érkeznek - közölte kedd délután az IMF budapesti irodájának vezetője.

MTI Gazdaság

Varga: januárban akár hivatalos tárgyalások is lehetnek az IMF-fel

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egyelőre csak egyeztetések zajlanak, az IMF küldöttsége jövő év január 14. és 26. között Magyarországon tartózkodik, s akkor akár hivatalos tárgyalások is lehetnek - mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter kedden, Budapesten, a Napi Gazdaság konferenciáján.

MTI Gazdaság

Varga Mihály: nagyon megmerevedtek az álláspontok az IMF-fel

A 2013-as költségvetés elfogadása, ennek értékelése után folytatódhatnak a tárgyalások az IMF/EU-megállapodásról - mondta Varga Mihály egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter a Napi Gazdaságnak.

MTI Gazdaság

Varga: ez a legfontosabb kérdés az IMF-fel

Januárban érkezhet Magyarországra az IMF-delegáció, de akkor a 2008-as hitelprogram keretein belül tart országlátogatást, egyébként az újabb hitellel kapcsolatban "egyeztetési szakaszban" van Magyarország - mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter.

hvg.hu Gazdaság

Róna Péter: "nem értem a magyar viszonyokat"

Míg szakmai kérdésekben kiegyensúlyozottan tudja képviselni az álláspontját, közéleti ügyekben rájött, hogy nem érti a magyar viszonyokat, nem bízhat az ítélőképességében, ezért inkább hátat fordít a politikának - mondta Róna Péter a Heti Válasznak adott interjújában.

MTI Gazdaság

EB: nincs olyan alapvető ok, ami miatt ne lehetne haladni a magyar tárgyalásokkal

Az Európai Bizottság továbbra is építő szellemben kívánja folytatni azt a munkát, amelynek célja, hogy megállapodás jöjjön létre Magyarországgal a gazdasági reform és a fiskális politika olyan kereteiről, amelyek egy elővigyázatossági pénzügyi program alapját képezhetik - közölte szerdán az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény az MTI-vel.

MTI Gazdaság

Varga: a bankadóról vitázik a kormány az IMF-fel

A mai tudásunk szerint, ha a nemzetközi környezet nem változik, akkor 2013-ban az ország adósságát biztosan tudjuk finanszírozni, a lejáró adósságot meg tudjuk újítani - mondta Varga Mihály, hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az M1 Ma Reggel című műsorában hétfőn.

MTI Itthon

Rogán: a kormány nem szólna bele, mennyi a devizatartalék

Rogán Antal szerint szerencsére jól működik Magyarország immunrendszere, őszintén reménykedett az IMF-megállapodásban, nem akar jegybankelnök lenni, és nem értene egyet azzal, hogy Simor András maradjon az MNB elnöke, fejtette ki a Fidesz frakcióvezetője a szombati Népszabadságnak adott interjúban.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Nol: Varga is elismerte, hogy nincs újabb időpontja az IMF-tárgyalásoknak

A Nemzetközi Valutaalap szerint kevés az idő, én azt mondom, három hét sok mindenre elég - válaszolta Varga Mihály tárca nélküli miniszter a Népszabadság azzal kapcsolatos kérdésére, hogy mi várható a 2013-as költségvetés elfogadásáig, lesz-e addig előrelépés a hiteltárgyalásokon.

MTI Gazdaság

IMF: ez kéne a tárgyalásokon való előrelépéshez

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) folytatja az eszmecserét a magyar kormánnyal, de jelenleg nem folynak hivatalos tárgyalások - jelentette ki csütörtöki washingtoni sajtótájékoztatóján Gerry Rice, az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója.

hvg.hu Gazdaság

A hét, aminek ismét bóvliba sorolás lett a vége

A parlamenti szavazógéppel felpörgetett adótörvény módosítási nagyüzem vörösen izzó költségvetési bevétel-generátort helyezett üzembe 2013-ra. A bemutatott hazai gazdaságpolitikai lendületvételen azonban előbb egy zágrábi bírósági ítélet, majd az uniós költségvetési tárgyalások sikertelensége, végül pedig Magyarország ismételt leminősítése hagyott érzékeny nyomot. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Gazdaság

Varga Mihály: decemberben lehet fejlemény az IMF-tárgyalásokban

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió meg fogja várni a 2013. évi költségvetés elfogadását, s ezt követően, decemberben lehet újabb fejlemény a jelenlegi tárgyalási szakaszban - mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

hvg.hu Gazdaság

Financial Times: ne számítsunk magyar felminősítésre

Az újabb magyar kiigazítások bejelentésénél már csak az volt meglepőbb, hogy a befektetőket még bármennyire is érdekelték az új tervek - írta a Matolcsy György által múlt pénteken közzétett harmadik megszorító csomag fogadtatásáról a Financial Times (FT) szerkesztőségi blogja.

1 2 3

A címlapról ajánljuk