Szlavkovits Rita Vállalkozás

Mit szólnának a vendégmunkásokat vegzáló feketepólós legények, ha indiai melós szedné a magyar epret?

A robotok, a szövetkezetek, vagy az Európán kívülről jövő munkások oldhatnák meg a mezőgazdaságban is dühöngő munkaerőhiányt. A robotok drágák, a szövetkezéstől frászt kapnak a gazdák. A messziről jövő vendégmunkások alkalmazását az idegengyűlölet igencsak megnehezíti. Még a szomszédból érkező kevés vendégmunkásnak is időnként feketepólósokkal kell szemezniük, mint Medgyesegyházán.

hvg.hu Vállalkozás

Nemzetközi segítséget kérnek a Tadzs Mahal megmentéséhez

Az indiai Legfelső bíróság felszólította az ország kormányát, hogy kérjen nemzetközi segítséget az India egyik legfőbb jelképének számító Tadzs Mahal megmentéséhez. Az épület több helyen máladozik, és a fehér márvány is már egyre kevésbé fehér.

hvg.hu Világ

Fake/Nem fake: bezár a Facebook, s már dúl a világháború?

A BBC a napokban hivatalosan is elhatárolódott attól az állítólagos BBC-hírtől, amely szerint nukleáris háború tört ki Oroszország és az USA között. A felületes szemlélőnek valóban úgy tűnhetett, már úton vannak a rakéták: a képsorokon rakétákat kilövő orosz és NATO-hadihajók, valamint gombafelhők látszottak. A videó viszont több éve készült, s egy oktatófilm részének szánták. A világháborúról ugyan még nem tört ki, de vajon kitalálja, hogy az alábbiak közül melyik hír igaz, s melyik nem?

1 2 3 4 5 6 7
58

A címlapról ajánljuk