MTI / hvg.hu Gazdaság

Németországba küldik itthonról a legtöbb nyugdíjat

Csaknem 33 ezer külföldön élő magyar kap itthonról nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást, a hazai átlagnál lényegesen kevesebbet – írja a hétfői Magyar Idők a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

MTI Gazdaság

Több lett a külkertöbblet, mint a KSH elsőre becsülte

Októberben az export euróban számolt értéke 1,3, az importé 3,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a kereskedelmi mérleg többlete pedig 903 millió euró volt, 179 millióval több a tavaly októberinél - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Gazdaság

Értetlenkedés fogadta a KSH meglepő adatát az ipari termelésről

Kissé értetlenül fogadták az ipari termelés októberi csökkenéséről kedden közölt előzetes KSH-adatot az elemzők, mert a beszerzésimenedzser-index javuló teljesítményt jelzett szeptemberben és októberben is, és a rendelésállomány is magasabb az egy évvel korábbinál.

hvg.hu Itthon

Gyanús: már-már eltűntek a diszlexiás gyerekek Magyarországról

2013-tól 2015-ig hirtelen óriásit esett a diszlexiával nyilván tartott gyerekek száma. A szakember szerint a KSH adatai nem a valós előfordulást, hanem csak a diagnosztizált eseteket jelzik, pedig pontos adatokra lenne szükség ahhoz, hogy valódi segítséget kaphassanak az érintettek.

hvg.hu Itthon

Rengeteg magyar strapálja le magát nyugdíjas korára

Nemzetközi összehasonlításban is magas a megváltozott munkaképességűek aránya - ők olyan krónikus betegek, akik betegségük miatt már nem tudnak úgy dolgozni, mint az egészségesek. A KSH adatai szerint 2015-ben 700 ezer olyan magyar volt, aki gyakorlatilag elhasználta magát még a nyugdíjas kora előtt.

hvg.hu Itthon

"Gigantikus szelfi" készül a magyar társadalomról

Két népszámlálás közt sosem végeztek még mérést olyan nagy mintán, mint idén, most ugyanis a háztartások 10 százalékának kell válaszolnia személyes vagy lakhelyre vonatkozó kérdésekre. Az online válaszadás egyre népszerűbb.

hvg.hu Gazdaság

Így torzít az állam, ha azt nézi, mennyi van a zsebünkben

Akármilyen számítást is veszünk alapul, sehogyan sem jönnek ki olyan magas fizetések, mint a KSH-nál. Ez derül ki a Napi.hu összeállításából. Segít a torzításban, hogy látszólag csak matematikai statisztikai kifejezésekről van szó, ám mindez a valóságot fedi el.

MTI Gazdaság

Egyre több a marha

Tovább nőtt a szarvasmarha-állomány és emelkedett a juhok száma is egy év alatt, míg a sertés- és tyúkállomány csökkent, a baromfiszám pedig szinten maradt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

1 2 3 4 5 6 7
72
A címlapról ajánljuk