Vasárnapi boltzár: az NGM elárulja a tutit a pékről és a túró rudiról

Vasárnapi boltzár: az NGM elárulja a tutit a pékről és a túró rudiról

A vasárnapi zárva tartás szabályait a kereskedők sok esetben még mindig képtelenek értelmezni – és ez valószínűleg nem az ő hibájuk. A hvg.hu-hoz az elmúlt napokban sok egyedi, cifrábbnál cifrább eset futott be, amelyeknél első látásra szinte eldönthetetlen, mit tegyen a boltos vagy a szolgáltató. Megkértük a szaktárcát, hogy értelmezze ezeket. Sokatmondó, hogy nekik is három napba telt, a boltokat ellenőrző fogyasztóvédő hatóság pedig nem vállalkozott a válaszadásra.

hvg.hu

Megállapodást kötött a GVH, az MNB és az NFH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) együttműködési megállapodást kötött a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény (Fttv.) következetes érvényesítéséért.

MTI

10 szén-monoxid érzékelőt vizsgáltak, mindegyik megbukott

Április után idén már másodszor vizsgált szén-monoxid-érzékelőket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH): az ellenőrzött 8 elemes és 2 hálózati feszültségről működtethető érzékelő egyike sem jelezte a meghatározott szén-monoxid-koncentrációt a megadott időn belül.

MTI

Veszélyes lehet ez az új online átutalási szolgáltatás

Nemrégiben Magyarországon is elérhetővé vált egy olyan új online átutalási szolgáltatás, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik fél szolgáltatónak. A jegybank és a fogyasztóvédelmi hatóság szerint ilyen esetekben jelentős lehet az ügyféladatokkal való visszaélés kockázata.

hvg.hu

Lecsapott a fogyasztóvédelem az üzletek átverős akcióira

A fogyasztóvédelmi hatóság százmilliós bírsággal "jutalmazta" az üzleteknek a vásárlókat megkárosító ügyeskedéseit. A Pénzcentrum összeszedte a legnépszerűbb stikliket, az árak kialakításával és feltüntetésével kapcsolatos technikák bizonyultak a legelterjedtebbeknek.

hvg.hu

Csak óvatosan az online játékokkal!

Csak óvatosan az online játékokkal!

Az online játékok zömét külföldi cégek üzemeltetik, így a szabályok be nem tartása miatti szankciók, illetve fizetési viták esetén a játékos egymaga nehezen tudja megoldani a problémáját – figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ.

MTI

Fogyasztóvédelem: a mobilokkal és tabletekkel van a legtöbb baj

Fogyasztóvédelem: a mobilokkal és tabletekkel van a legtöbb baj

A megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségekhez tavaly decemberben országosan körülbelül 230 panasz érkezett tartós használatra rendelt termékre, illetve 43 kifogás élelmiszerrel kapcsolatban; gyakori panasz volt a táblagépek és mobiltelefonok meghibásodása – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

MTI

Nem minden annak mondott termék laktózmentes

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által ellenőrzött laktózmentesként árusított termékek többsége ugyan megfelelt a követelményeknek, de két esetben a határértékhez képest csaknem kétszeres mennyiségű laktózt mértek; itt bírságot szabott ki a gyártókra a hatóság.

MTI

Ilyen terméket semmiképpen ne vegyen gyermekének!

Lehetőség szerint kerüljük a PVC alapanyagból készült használati cikkek vásárlását a gyerekeknek, ezek a termékek ugyanis nagyobb eséllyel tartalmazhatnak egészségkárosító hatású lágyítószereket – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

MTI

Fulladást okozhattak volna a gyerekruhák, kivonták a forgalomból

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vámriasztás alapján 198 darab fulladásveszélyes gyermekruha vámkezelését tiltotta meg. A veszélyes termékeket kivonták a forgalomból.

Vizsgálat: 400-ból csak egy gyerekírószer egészségkárosító

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által vizsgált 400 gyermekírószer közül csupán egy tartalmazott egészségkárosító anyagot.

MTI
Hirdetés

Indul a nyári szezon, mindenütt ott lesznek a fogyasztóvédők

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, illetve a megyei és fővárosi kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei idén a gyermekek egészségének védelme érdekében kiemelt figyelmet fordít a gyermekjátékok, gyermekápolási cikkek és a sporteszközök piacfelügyeleti ellenőrzésére is.

hvg.hu

Rezsicsökkentés: nem trükköznek az energiacégek

Eddig hétszáz háztartásból érkezett panasz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a rezsicsökkentés témájában, egyelőre egyik energiacéget sem kapták rajta díjtrükközésen – írta keddi számában a Népszabadság.

Naptejeket és játékokat ellenőriznek a fogyasztóvédők

Naptejeket és játékokat ellenőriznek a fogyasztóvédők

Országszerte megkezdődtek a nyári idegenforgalmi főszezon fogyasztóvédelmi ellenőrzései - közölte Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI
Hirdetés

Veszélyes e-cigaretta töltőket találtak

Veszélyes e-cigaretta töltőket találtak

Tízből nyolc esetben nem feleltek meg az e-cigaretták akkumulátor-töltői a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálatai során - tájékoztatott pénteken a hatóság.

MTI

Vizsgálja a fogyasztóvédelem az elektromos cigiket

Vizsgálja a fogyasztóvédelem az elektromos cigiket

Vizsgálja a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az e-cigaretták forgalmazásával összefüggő kereskedelmi kommunikációt és a készletekben árusított, hálózatról működő akkumulátortöltők biztonságát is - közölte a hatóság.

MTI

Fogyasztóbarát emblémát vezet be az NFH

A pozitív vállalkozói lista után Nemzeti fogyasztói termékkosár bevezetésével támogatja a minőségtudatos fogyasztás elterjesztését a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) - mondta Pintér István, az NFH főigazgatója csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.

MTI

Vigyázat, átverés! Innen ne vásároljon online

Vigyázat, átverés! Innen ne vásároljon online

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint a Redcoon Webáruház feltűnően kedvező áron kínál különböző háztartási gépeket, ám a megrendelt és kifizetett terméket nem szállítja le.

MTI

Nemzeti Fogyasztói Termékkosár: most a kenyérről mondhat véleményt

Nemzeti Fogyasztói Termékkosár: most a kenyérről mondhat véleményt

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) elindította a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár kezdeményezését, amelynek célja azon - elsősorban Magyarországon előállított és forgalmazott - minőségi termékek összegyűjtése és ajánlása, amelyek a fogyasztók értékelése alapján minőségben és ár-érték arányban kiemelkednek - jelentette be Pintér István főigazgató csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI

Ne próbáljon hitelt felvenni fogyasztói csoportoktól!

Ne próbáljon hitelt felvenni fogyasztói csoportoktól!

Manapság egyre gyakrabban találkozhatunk hirdetésekkel, melyek nehéz helyzetben lévő fogyasztóknak, nyugdíjasoknak...

Hirdetés
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X