Mennyi koffeint iszunk meg az energiaitalokkal, instant kávékkal?

Mennyi koffeint iszunk meg az energiaitalokkal, instant kávékkal?

Kávék, instant kávékeverékek és energiaitalok koffeintartalmát vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Egy energiaital akadt fenn a szűrőn: több volt a koffein benne, mint ahogyan az a címkén szerepelt. A hatóság felhívja a figyelmet, hogy felnőtteknek maximum 400 milligramm koffein napi fogyasztása nem okoz egészségi problémát, egy 25 kilogramm testtömegű gyermek esetében azonban egy kisebb doboz energiaital elfogyasztása is egészségi kockázattal járhat.

MTI

Vigyázzon, még mindig átvágják a kocsmában!

Vigyázzon, még mindig átvágják a kocsmában!

Valamilyen módon minden negyedik vendéglátós csalt, a taxisok között viszont kevés simlist talált a fogyasztóvédelmi hatóság. A 4 centes stift gyakran 3 cent sem volt, sült krumpliból is kevesebbet adtak. A hatóság elsőre nem, a fogyasztók azonban büntetik a sittes vállalkozásokat.

hvg.hu

A Teva étrend-kiegészítője is elbukott a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

A TEVA Lactiv Kid élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő szuszpenzió, fekete cseresznye ízű terméke, a Doppelherz aktív folsavval, amely B6, B12, C és E vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta, és a BELLY-FITR étrend-kiegészítő nem felelt meg az ellenőrzésen - olvasható a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közleményében.

MTI

Itt az idei nyár első igazán jó híre

Itt az idei nyár első igazán jó híre

Mind a 40 vizsgált sör átment a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) laboratóriumi ellenőrzésén - közölte az NFH csütörtökön.

MTI

Nem rákkeltőek a hajfestékek

Hajfestékeket tesztelt a fogyasztóvédelem, de kiderült, nincs bennük rákkeltő anyag.

MTI

Mágneses játékokat tiltottak be, mert súlyos sérülést okozhatnak

Komoly veszélyt jelenthetnek egyes mágneses játékok, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakembereinek vizsgálata alapján a vizsgált 10 játék közül két termék forgalmazását megtiltották, mert súlyos sérülést okozhatnak.

MTI

Vasárnapi boltzár: az NGM elárulja a tutit a pékről és a túró rudiról

Vasárnapi boltzár: az NGM elárulja a tutit a pékről és a túró rudiról

A vasárnapi zárva tartás szabályait a kereskedők sok esetben még mindig képtelenek értelmezni – és ez valószínűleg nem az ő hibájuk. A hvg.hu-hoz az elmúlt napokban sok egyedi, cifrábbnál cifrább eset futott be, amelyeknél első látásra szinte eldönthetetlen, mit tegyen a boltos vagy a szolgáltató. Megkértük a szaktárcát, hogy értelmezze ezeket. Sokatmondó, hogy nekik is három napba telt, a boltokat ellenőrző fogyasztóvédő hatóság pedig nem vállalkozott a válaszadásra.

hvg.hu

Megállapodást kötött a GVH, az MNB és az NFH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) együttműködési megállapodást kötött a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény (Fttv.) következetes érvényesítéséért.

MTI

10 szén-monoxid érzékelőt vizsgáltak, mindegyik megbukott

Április után idén már másodszor vizsgált szén-monoxid-érzékelőket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH): az ellenőrzött 8 elemes és 2 hálózati feszültségről működtethető érzékelő egyike sem jelezte a meghatározott szén-monoxid-koncentrációt a megadott időn belül.

MTI

Veszélyes lehet ez az új online átutalási szolgáltatás

Nemrégiben Magyarországon is elérhetővé vált egy olyan új online átutalási szolgáltatás, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik fél szolgáltatónak. A jegybank és a fogyasztóvédelmi hatóság szerint ilyen esetekben jelentős lehet az ügyféladatokkal való visszaélés kockázata.

hvg.hu

Lecsapott a fogyasztóvédelem az üzletek átverős akcióira

A fogyasztóvédelmi hatóság százmilliós bírsággal "jutalmazta" az üzleteknek a vásárlókat megkárosító ügyeskedéseit. A Pénzcentrum összeszedte a legnépszerűbb stikliket, az árak kialakításával és feltüntetésével kapcsolatos technikák bizonyultak a legelterjedtebbeknek.

hvg.hu

Csak óvatosan az online játékokkal!

Csak óvatosan az online játékokkal!

Az online játékok zömét külföldi cégek üzemeltetik, így a szabályok be nem tartása miatti szankciók, illetve fizetési viták esetén a játékos egymaga nehezen tudja megoldani a problémáját – figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ.

MTI

Fogyasztóvédelem: a mobilokkal és tabletekkel van a legtöbb baj

Fogyasztóvédelem: a mobilokkal és tabletekkel van a legtöbb baj

A megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségekhez tavaly decemberben országosan körülbelül 230 panasz érkezett tartós használatra rendelt termékre, illetve 43 kifogás élelmiszerrel kapcsolatban; gyakori panasz volt a táblagépek és mobiltelefonok meghibásodása – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

MTI

Nem minden annak mondott termék laktózmentes

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által ellenőrzött laktózmentesként árusított termékek többsége ugyan megfelelt a követelményeknek, de két esetben a határértékhez képest csaknem kétszeres mennyiségű laktózt mértek; itt bírságot szabott ki a gyártókra a hatóság.

MTI

Ilyen terméket semmiképpen ne vegyen gyermekének!

Lehetőség szerint kerüljük a PVC alapanyagból készült használati cikkek vásárlását a gyerekeknek, ezek a termékek ugyanis nagyobb eséllyel tartalmazhatnak egészségkárosító hatású lágyítószereket – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

MTI

Fulladást okozhattak volna a gyerekruhák, kivonták a forgalomból

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vámriasztás alapján 198 darab fulladásveszélyes gyermekruha vámkezelését tiltotta meg. A veszélyes termékeket kivonták a forgalomból.

Vizsgálat: 400-ból csak egy gyerekírószer egészségkárosító

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által vizsgált 400 gyermekírószer közül csupán egy tartalmazott egészségkárosító anyagot.

MTI

Indul a nyári szezon, mindenütt ott lesznek a fogyasztóvédők

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, illetve a megyei és fővárosi kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei idén a gyermekek egészségének védelme érdekében kiemelt figyelmet fordít a gyermekjátékok, gyermekápolási cikkek és a sporteszközök piacfelügyeleti ellenőrzésére is.

hvg.hu

Rezsicsökkentés: nem trükköznek az energiacégek

Eddig hétszáz háztartásból érkezett panasz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a rezsicsökkentés témájában, egyelőre egyik energiacéget sem kapták rajta díjtrükközésen – írta keddi számában a Népszabadság.

Naptejeket és játékokat ellenőriznek a fogyasztóvédők

Naptejeket és játékokat ellenőriznek a fogyasztóvédők

Országszerte megkezdődtek a nyári idegenforgalmi főszezon fogyasztóvédelmi ellenőrzései - közölte Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X