Vigyázzon, még mindig átvágják a kocsmában!

Vigyázzon, még mindig átvágják a kocsmában!

Valamilyen módon minden negyedik vendéglátós csalt, a taxisok között viszont kevés simlist talált a fogyasztóvédelmi hatóság. A 4 centes stift gyakran 3 cent sem volt, sült krumpliból is kevesebbet adtak. A hatóság elsőre nem, a fogyasztók azonban büntetik a sittes vállalkozásokat.

hvg.hu

A Teva étrend-kiegészítője is elbukott a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

A TEVA Lactiv Kid élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő szuszpenzió, fekete cseresznye ízű terméke, a Doppelherz aktív folsavval, amely B6, B12, C és E vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta, és a BELLY-FITR étrend-kiegészítő nem felelt meg az ellenőrzésen - olvasható a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közleményében.

MTI

Itt az idei nyár első igazán jó híre

Itt az idei nyár első igazán jó híre

Mind a 40 vizsgált sör átment a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) laboratóriumi ellenőrzésén - közölte az NFH csütörtökön.

MTI

Nem rákkeltőek a hajfestékek

Hajfestékeket tesztelt a fogyasztóvédelem, de kiderült, nincs bennük rákkeltő anyag.

MTI

Mágneses játékokat tiltottak be, mert súlyos sérülést okozhatnak

Komoly veszélyt jelenthetnek egyes mágneses játékok, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakembereinek vizsgálata alapján a vizsgált 10 játék közül két termék forgalmazását megtiltották, mert súlyos sérülést okozhatnak.

MTI

Vasárnapi boltzár: az NGM elárulja a tutit a pékről és a túró rudiról

Vasárnapi boltzár: az NGM elárulja a tutit a pékről és a túró rudiról

A vasárnapi zárva tartás szabályait a kereskedők sok esetben még mindig képtelenek értelmezni – és ez valószínűleg nem az ő hibájuk. A hvg.hu-hoz az elmúlt napokban sok egyedi, cifrábbnál cifrább eset futott be, amelyeknél első látásra szinte eldönthetetlen, mit tegyen a boltos vagy a szolgáltató. Megkértük a szaktárcát, hogy értelmezze ezeket. Sokatmondó, hogy nekik is három napba telt, a boltokat ellenőrző fogyasztóvédő hatóság pedig nem vállalkozott a válaszadásra.

hvg.hu

Megállapodást kötött a GVH, az MNB és az NFH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) együttműködési megállapodást kötött a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény (Fttv.) következetes érvényesítéséért.

MTI

10 szén-monoxid érzékelőt vizsgáltak, mindegyik megbukott

Április után idén már másodszor vizsgált szén-monoxid-érzékelőket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH): az ellenőrzött 8 elemes és 2 hálózati feszültségről működtethető érzékelő egyike sem jelezte a meghatározott szén-monoxid-koncentrációt a megadott időn belül.

MTI

Veszélyes lehet ez az új online átutalási szolgáltatás

Nemrégiben Magyarországon is elérhetővé vált egy olyan új online átutalási szolgáltatás, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik fél szolgáltatónak. A jegybank és a fogyasztóvédelmi hatóság szerint ilyen esetekben jelentős lehet az ügyféladatokkal való visszaélés kockázata.

hvg.hu

Lecsapott a fogyasztóvédelem az üzletek átverős akcióira

A fogyasztóvédelmi hatóság százmilliós bírsággal "jutalmazta" az üzleteknek a vásárlókat megkárosító ügyeskedéseit. A Pénzcentrum összeszedte a legnépszerűbb stikliket, az árak kialakításával és feltüntetésével kapcsolatos technikák bizonyultak a legelterjedtebbeknek.

hvg.hu

Csak óvatosan az online játékokkal!

Csak óvatosan az online játékokkal!

Az online játékok zömét külföldi cégek üzemeltetik, így a szabályok be nem tartása miatti szankciók, illetve fizetési viták esetén a játékos egymaga nehezen tudja megoldani a problémáját – figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ.

MTI

Fogyasztóvédelem: a mobilokkal és tabletekkel van a legtöbb baj

Fogyasztóvédelem: a mobilokkal és tabletekkel van a legtöbb baj

A megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségekhez tavaly decemberben országosan körülbelül 230 panasz érkezett tartós használatra rendelt termékre, illetve 43 kifogás élelmiszerrel kapcsolatban; gyakori panasz volt a táblagépek és mobiltelefonok meghibásodása – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

MTI

Nem minden annak mondott termék laktózmentes

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által ellenőrzött laktózmentesként árusított termékek többsége ugyan megfelelt a követelményeknek, de két esetben a határértékhez képest csaknem kétszeres mennyiségű laktózt mértek; itt bírságot szabott ki a gyártókra a hatóság.

MTI

Ilyen terméket semmiképpen ne vegyen gyermekének!

Lehetőség szerint kerüljük a PVC alapanyagból készült használati cikkek vásárlását a gyerekeknek, ezek a termékek ugyanis nagyobb eséllyel tartalmazhatnak egészségkárosító hatású lágyítószereket – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

MTI

Fulladást okozhattak volna a gyerekruhák, kivonták a forgalomból

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vámriasztás alapján 198 darab fulladásveszélyes gyermekruha vámkezelését tiltotta meg. A veszélyes termékeket kivonták a forgalomból.

Vizsgálat: 400-ból csak egy gyerekírószer egészségkárosító

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által vizsgált 400 gyermekírószer közül csupán egy tartalmazott egészségkárosító anyagot.

MTI

Indul a nyári szezon, mindenütt ott lesznek a fogyasztóvédők

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, illetve a megyei és fővárosi kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei idén a gyermekek egészségének védelme érdekében kiemelt figyelmet fordít a gyermekjátékok, gyermekápolási cikkek és a sporteszközök piacfelügyeleti ellenőrzésére is.

hvg.hu

Rezsicsökkentés: nem trükköznek az energiacégek

Eddig hétszáz háztartásból érkezett panasz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a rezsicsökkentés témájában, egyelőre egyik energiacéget sem kapták rajta díjtrükközésen – írta keddi számában a Népszabadság.

Naptejeket és játékokat ellenőriznek a fogyasztóvédők

Naptejeket és játékokat ellenőriznek a fogyasztóvédők

Országszerte megkezdődtek a nyári idegenforgalmi főszezon fogyasztóvédelmi ellenőrzései - közölte Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI

Veszélyes e-cigaretta töltőket találtak

Veszélyes e-cigaretta töltőket találtak

Tízből nyolc esetben nem feleltek meg az e-cigaretták akkumulátor-töltői a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálatai során - tájékoztatott pénteken a hatóság.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X