MTI/DPA Világ

A franciák új elnököt akarnak

A franciák többsége sem Francois Hollande jelenlegi, sem Nicolas Sarkozy volt államfőt nem akarja elnökjelöltként látni a 2017-es választáson egy felmérés szerint.

MTI Világ

Sarkozy súgott a sajtónak Hollande szeretőjéről?

Egyre nagyobb a politikai nyomás Francois Hollande francia államfőn, hogy mielőbb tisztázza magánéletét. Egy bulvárlap nemrég azt írta, hogy viszonya van egy színésznővel, és emiatt kórházba került élettársa.

MTI Világ

Felmérés: Hollande nyeri a francia elnokvalasztast

Az első fordulóban győztes Francois Hollande továbbra is a francia elnökválasztás esélyese: a szocialista jelöltnek 54 százalékos győzelmet jelez előre egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés. A jelenlegi államfő, a konzervatív Nicolas Sarkozy a szavazatok 46 százalékára számíthat.

Molnár Gusztáv Vélemény

Molnár Gusztáv: Merovingok és Karolingok

2012 első negyedében Görögország ki fog hullni az euró-övezetből. De a német-francia „duális állam” alapzatán nyugvó – most már a politikai unió irányába is egyértelműen elmozduló – szűkebb pénzügyi unió meg fog maradni, ha törik, ha szakad.

Molnár Gusztáv Vélemény

Molnár Gusztáv: Mag-Európa

Most az északi, a déli és a keleti periféria sorsa is attól függ, hogy – a tágabb EU-n belül – végre intézményes formában is megszülethet-e az a bizonyos Kerneuropa, amelyet Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter Karl Lamersszel közösen írt 1994-es „papír”-jában már pontosan körvonalazott.

hvg.hu Gazdaság

Mi lesz veled, euró? - Nincs elég tűzerő a védelmi alapban

Százmilliárdok hiányoznak az euróvédelmi alap kibővítéséhez. A védernyőt októberben egybillió euró keretösszegűre tervezték, de a befektetők visszaléptek. Németország és Franciaország közben az Európai Bizottság kihagyásával szélsebesen dolgozik egy új uniós alapszerződésen.

MTI Gazdaság

Görög népszavazás: Sarkozy is megdöbbent

Nicolas Sarkozy francia államfő megdöbbenéssel fogadta a görög miniszterelnök bejelentését arról, hogy az elmúlt heti európai uniós csúcsértekezleten elfogadott, az ország megsegítését célzó mentőcsomagról népszavazást rendeznek.

Folk György/Brüsszel/hvg.hu Gazdaság

Két menetben győznék le az európai adósságválságot

A vasárnapi mellett immár egy jövő hét szerdai csúcstalálkozót is betervezett az Európai Unió, miután az alapvető német-francia egyet nem értés miatt egyre kisebb az esély, hogy a hét végén sikerül végleges megállapodásra jutni Brüsszelben. Enélkül azonban az eurózónán biztosan nem enyhül a piacok szorítása.

hvg.hu Gazdaság

Euró: gyors aládúcolás, mielőtt rájuk szakad

A keddi szlovák szavazást követően a nemzetközi politikai elit biztos abban, hogy az euróvédő-csomag bővítését a pozsonyi parlament napokon belül elfogadja. Európa kényszerpályán van, óriási károk lehetnek, ha nem születik gyors döntés az európai bankok megsegítéséről is. Barroso ma beszél arról, milyen bankmentő javaslatai vannak az Európai Bizottságnak.

Bogár Zsolt Gazdaság

"Az euró nem volt egy igazán jól sikerült projekt"

Az európai bank- és biztosítói rendszert kell rövid időn belül rendbe tenni, különben nemhogy elhúzódó gazdasági válság, hanem komoly társadalmi földmozgások is megrengethetik Európát - mutatott rá a hvg.hu-nak adott interjújában Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési vezetője.

MTI Gazdaság

Csúnyán lehúzták a Merkel-Sarkozy csomagot

Az euróövezeti költségvetési politika konvergenciájának felgyorsítására tett német-francia javaslatcsomag hűvös fogadtatásra talált a tagországok körében, és nem győzte meg a befektetői köröket sem az adósságválság küszöbön álló rendezéséről.

hvg.hu Shake

"Francia államtitok": terhes-e a first lady?

Újra lábra kélt a hír, miszerint a francia first lady, Carla Bruni terhes. Az utóbbi hónapok alatt ez a nyolcadik alkalom, hogy a gyermekáldáson spekulál a francia sajtó, illetve azon, hogy egy kis nyilvános intimitás jól jöhet Sarkozynek a 2012-es választási kampány közeledtével.

1 2
A címlapról ajánljuk