Mizsur András Kult

Fideszes városban nem énekelhet politikagyanús dalokat a helyi fiatal zenész?

Fideszes vezetésű városban nem lenne szerencsés, ha fellépne – saját állítása szerint ezt a választ kapta a Szarvasi Szilvanapok igazgatójától egy fiatal zenész, aki maga is a település lakója. Megkerestük az érzékeny fülű elöljárót, aki kérdésünkre elismerte, hogy beszélt Baráth Benjámin énekessel telefonon, és azt tudakolta tőle: mindenképpen szükséges-e politikai töltetű dalokat játszania a Szilvanapokon.

hvg.hu Autó

Fotók: Ilyen pofátlanul parkoltak egy szolgálati kocsival

Egy szarvasi bolt parkolójában készült fotókon állítólag az látható, ahogy a fideszes polgármester szolgálati autója több helyet elfoglalva parkol. Az információt nem erősítették meg, de a rendszám alapján biztosan önkormányzati kocsiról van szó.

MTI Itthon

Tenyésztett szarvasokat lövettek ki hamis papírokkal

Vadaskertben tenyésztett szarvasbikákat lövetett ki egy szlovák vadásszal, és hamis papírokkal igazoltatta a trófeákat az a vadásztatással foglalkozó zalai férfi és két társa, akik ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség emelt vádat - közölte a Zala Megyei Főügyészség.

hvg.hu Élet+Stílus

Magyar hal és vad Európa asztalán - recept

Először fordul elő az 1987-ben alapított Bocuse d'Or történetében, hogy nemzeti alapanyagaink kerülnek a versenytányérokra. Már csak két nap, és május 10-11-én Európa legjobb séfjei a magyar kecsegét és gímszarvas borjút tálalják a budapesti kontinentális döntőn.

Szlavkovits Rita, Vitéz F. Ibolya Gazdaság

Megcsúszott Mészáros Lőrinc megaprojektje

A felcsúti polgármester cégének közreműködésével készült Békés megyei ivóvíz-beruházást december közepén készre jelentették, ám a terepen még mindig dolgoznak. Néhány hete még nyitott árkokon ugráltak át a szarvasiak, és összesen 142 kijavítandó hibát jegyeztek fel. A HVG által megkérdezett településvezetők hátrahagyott csatatérről számoltak be Mészárosék projektje után, néhányan közülük megtagadták az aláírást.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk