MTI / hvg.hu Gazdaság

Mégse fogja annyira megérni Romániában intézni a nagybevásárlást?

Különadó kivetésével fenyegette meg Victor Ponta román miniszterelnök az országban működő áruházláncokat, amennyiben bebizonyosodik, hogy hasznot próbálnak húzni az élelmiszerek áfájának csökkentéséből. A jelek szerint ugyanis elkezdték emelni az áraikat az áfacsökkentés előtt. A különadó azonban nem biztos, hogy hatékony fegyver lesz az áremelések ellen.

MTI Világ

Már csak heti egyszer mehetnek shoppingolni Hongkongba a sencseniek

A Hongkonggal szomszédos dél-kínai Sencsen város lakói hétfőtől már legfeljebb hetente egyszer mehetnek át a különleges közigazgatási övezetbe. A sencseni városvezetők az üzletszerű bevásárló turizmust akarják így visszafogni, illetve a viszonteladó bevásárlók ingajáratait ritkítani.

MTI Gazdaság

Beindult a bevásárlóturizmus a gyenge forint miatt

A gyenge forint hatására ismét megélénkült a bevásárlóturizmus a határokhoz közel eső településeken, főleg Szlovákiából jönnek át vásárolni Magyarországra, míg az osztrák határ mentén kevésbé érzékelhető a forgalom növekedése.

HVG Plázs

25 éves a Gorenje- és Grundig-turizmus

Gorenje-turizmusnak hívták, pedig inkább illett volna a Grundig-turizmus kifejezés arra az ausztriai bevásárlórohamra, amit a nyugati országokba is érvényes úgynevezett világútlevél bevezetése pörgetett fel.

hvg.hu Vállalkozás

Magyarországra járnak bevásárolni a szerbek

Ismét fellendülőben a bevásárlóturizmus, ezúttal azonban nem a magyarok járnak külföldre, hanem jellemzően a szerbek vásárolnak a határ innenső oldalán feltűnően sokat annak ellenére, hogy náluk a legalacsonyabb az átlagkereset. A balkáni térség més országainak polgárai is gyakran élnek bevásárlóturizmus lehetőségével, így próbálnak kikerülni a hazai árak szorításából.

hvg.hu Napi merítés

Budapest megelőzte Milánót

Egyike Európa 10 legkedveltebb városának Budapest a bevásárlóturizmus szempontjából - állítja az Economist magazin kutatórészlege, az Economist Intelligence Unit (EIU) legújabb kutatására, a Globe Shopper City Index – Europe eredményeire hivatkozva.

MTI Gazdaság

Megrohamozták a szlovákok Magyarországot, bevásárlókocsikkal

Ha nem is tankokkal, ahogy a nacionalista vezér, Jan Slota megígérte, de bevásárlókocsikkal már megrohamozták a szlovákok Magyarországot: hónapok óta naponta több tízezren járnak át a határon túli városok bevásárlóközpontjaiba vásárolni - írta csütörtökön a Le Monde című francia napilap.

MTI Gazdaság

Árcsökkentést kényszerít ki Szlovákiában a bevásárlóturizmus

Komoly árcsökkentésre van kilátás a szlovákiai üzletekben. A válság miatt a lakosság nagy része egyre inkább megfontolja, mit is engedhet meg magának. Ráadásul tömegessé vált a bevásárlóturizmus, az erős euró miatt megéri külföldön vásárolni, emiatt a hazai üzletláncok bevételei hétről hétre mélyebbre süllyednek - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.

MTI Gazdaság

A Tesco szlovákokra vadászik a határ mentén

Érdemes a szomszédban vásárolniuk a január óta "eurós" szlovákiai állampolgároknak. Piaci elemzők és felmérések eredménye szerint a háztartásokban szükséges mindennapiak – beleértve az élelmiszereket és a ruházatot is – megvásárlása az árfolyamkülönbségek következtében a szlovákok számára Magyarországon és Csehországban 25-30, Lengyelországban pedig 35-40 százalékkal olcsóbb, mint Szlovákiában.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Megrohanták a bevásárló szlovének és horvátok Nagykanizsát

Egyre több szlovén és horvát vásárló fordul meg Nagykanizsán, elsősorban a nemzetközi üzletláncok boltjaiban, ahol az euró és a horvát kuna árfolyamváltozása miatt a tavalyinál harmadával olcsóbban vásárolnak a külföldiek – tapasztalják az MTI által a dél-zalai városban megkérdezett eladók és vevők.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Kik kaszálnak a gyenge forinton?

Az elmúlt időszakban 310 forintot is elkértek egy euróért, s egyre többen emlegetik: ha ez így megy tovább, tömegesen dőlnek majd be a devizaalapú lakás- és autóhitelek. De kik nyertek a forint mélyrepülésével? Mikorra várható a forint erősödése? Szakértőket és cégeket kérdeztünk.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával