Bejelentkezés  

Az MKB lép még egyet a Bálna-ítélet után

Az MKB lép még egyet a Bálna-ítélet után

Az MKB Bank az igényérvényesítés további lehetőségeit vizsgálja, miután a Kúria elutasította a bank fővárosi önkormányzat elleni 25 millió eurós keresetét.

MTI

Tarlós: Budapest pert nyert az MKB ellen Bálna-ügyben

Tarlós: Budapest pert nyert az MKB ellen Bálna-ügyben

A Kúriától pénteken érkezett hivatalos értesítés az önkormányzathoz arról, hogy az MKB a fővárosi önkormányzat elleni 25 millió eurós keresetét elutasította.

MTI

Bálna-ügy: lesöpörte Tarlósék panaszát az ügyészség

A Legfőbb Ügyészség elutasította a fővárosi önkormányzat panaszát a Bálna-ügyben – mondta a Magyar Nemzetnek Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője.

MTI

Jegelik a CET perét, Tarlósék időt nyerhetnek

Bizonytalan időre elhalasztották a CET-per folytatását - tudta meg a Népszabadság a Pécsi Törvényszéken.

MTI

Óriási csontvázra bukkantak Hamburgnál

Tizenegymillió éves cetcsontváz kövületére bukkantak Hamburg mellett – jelentette be az ásatás vezetője szerdán.

MTI

Még mindig október végén nyithat meg a Bálna

A Pécsi Itélőtábla közbenső ítélete nem befolyásolja a Duna-parti Közraktárak helyén épült Bálna (korábban CET) megnyitását, annak várható időpontja továbbra is október vége - mondta Budapesten Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes csütörtökön, sajtótájékoztatón.

MTI

Mélyen a zsebébe nyúlhat a főváros a CET miatt

A Pécsi Törvényszék még nem szabta meg, mennyit kell fizetnie a fővárosnak, de az a szerdai döntés szerint biztos: a fővárosi önkormányzatnak kell kifizetnie a felhalmozódott adósságot – közölte a Népszabadság.

Minden országnak megvan az elbaltázott 4-es metrója

Minden országnak megvan az elbaltázott 4-es metrója

Jövő márciustól – éppen a parlamenti választások előtt – végre utasokat szállíthat a várva várt 4-es metró. A beruházás az eredeti határidőhöz képest 6 évet csúszik, és dupla annyiba kerül, mint amennyit terveztek. Úgy tűnik, az ilyen bénázás nem magyar sajátosság: más, nálunk jóval fejlettebb országoknak is vannak csúnyán elhúzódó gigaberuházásai. Berlinben például 17 év alatt nem épült meg egy repülőtér, Londonban szintén a metróépítés költségeit számolták el (többek között), és még soha ennyit nem költöttek el téli olimpiára, mint a 2014-es nemzetközi játékoknak helyet adó Szocsiban.

Tarlós csúsztatással vádolja a Népszabadságot

A főpolgármester álláspontja szerint a Népszabadság "folyamatosan csúsztat" a fővárosi fejlesztésekkel kapcsolatban, és a károkozást próbálja összekeverni a kármentéssel.

MTI

Bálna a Duna-parton: belülről is meg lehet nézni ősztől

Megegyezett a főváros az időközben CET-ről Bálnára átnevezett Duna-parti épületegyüttes kivitelezőjével, a Porto Investmenttel, és az épület megkapta a jogerős használatbavételi engedélyt is, így nincs akadálya annak, hogy októberben megnyissák az épületet - mondta Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

Tarlós: jövő tavasszal átadhatják a 4-es metró első szakaszát

Három megállapodást hagyhat jóvá a Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen.

MTI

Hazugsággal vádolják az EU jelentéstevőjét a békemenetesek

Felháborodásának adott hangot a Tavares-jelentésben foglalt állítások miatt a Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET), és a dokumentum felülvizsgálatát kérik a készítőtől, Rui Tavarestől, az Európai Parlament szabadságjogi bizottságának jelentéstevőjétől - olvasható a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

MTI

Teljesen átalakítanák a budapesti hajózási piacot

Teljesen átalakítanák a budapesti hajózási piacot

Külföldi turistákat kiszolgáló kulturális, szolgáltató, illetve kereskedelmi központtá alakítaná a főváros a Közraktárak között álló CET épületegyüttesét. Ide telepítenék az egyik jövőben kialakítandó saját tulajdonú szállodahajókat fogadó termináljukat - írja a Népszabadság.

hvg.hu

Súlyos vádakat vetettek fel Tarlósék Demszkyékkel kapcsolatban

A Fővárosi Önkormányzat szerint a CET-beruházás ügyében a bankgaranciáról folyó perben kiderülhet, hogy Budapest korábbi vezetése egy offshore-cég adósságáért vállalt felelősséget.

MTI

Tarlósék fellebbeztek a CET-perben, júniusban lehet ítélet

A főváros benyújtotta fellebbezését a CET-ügyben a Pécsi Törvényszéken múlt héten született ítélettel kapcsolatban - írja a pénteki Népszabadság.

MTI

Tarlós: szerződést szegett a CET beruházója a Kúria szerint

A Kúria kedden jogerősen kimondta, hogy a Porto Investment megszegte a CET-beruházás szolgáltatási szerződését, és a fővárosi önkormányzat jogosan hívta le a bankgaranciát - mondta Tarlós István főpolgármester a Hír TV Rájátszás című műsorában.

MTI

Milliárdos pert vesztett a főváros a CET-ügyben

Első fokon pert vesztett a fővárosi önkormányzat a CET-perben, amelyet az MKB Bank indított tavaly márciusban – olvasható a nol.hu-n. Az MKB Bank 28,4 millió eurós, vagyis átszámítva körülbelül 7,5 milliárd forintos hitel és kamatai megfizetéséért indított pert a fővárosi önkormányzat ellen a Fővárosi Törvényszéknél. Az elsőfokú ítéletet a Pécsi Törvényszék hirdette ki szerdán.

Nol

A mélygarázs kész, de a CET csak jövőre nyílhat meg

Néhány héten belül megnyithat a Duna-parti CET-épületegyüttes alatti mélygarázs, a felette lévő multifunkcionális központ átadása azonban jövőre tolódhat - írta a Népszabadság csütörtöki számában.

MTI

Videó: 18 méteres bálnatetemet sodort partra a víz Franciaországban

Egy hatalmas, 18 méter hosszú barázdásbálna tetemét vetette partra a víz pénteken Franciaországban, az Atlanti-óceán partján fekvő Les Sables d'Olonne város strandján.

MTI

Index: Mélygarázs nyílt a CET helyett

Index: Mélygarázs nyílt a CET helyett

Mélygarázs nyílt a CET helyett, erről nagy kifeszített reklányponyva tájékoztatja az arra járókat - számol be az Index.

hvg.hu
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X