hvg.hu Itthon

Érdekel, mire kaptak az egyházak 118 milliárdot? Fizess!

Egy tavalyi kormányrendelettel suttyomban megdobták az egyházakat 118 milliárd forinttal, a Civilek a Költségvetésről projekt keretében Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet vezetője közérdekű adatigényléssel próbálja kideríteni, pontosan milyen dokumentumok alapján, mire kapták az egyházak a közpénzt. Egyelőre nem sikerült. Romhányit a szerződések megtekintésére a hvg.hu munkatársai is elkísérték.

hvg.hu Itthon

Menekültügy: "Egyházunkat védjük, miközben hallgatásunkkal rombolunk"

Újra petíciót adott ki keresztények egy csoportja. A 2016 őszén már a híveket egyszer megszólító közösség most az eddig jobbára néma vagy ritkán megszólaló keresztény egyházak fejeit, elöljáróit szólítja meg. "Kérjük, hogy az egyház ne az államot, hanem híveit szolgálja."

L. Ritók Nóra Vélemény

L. Ritók Nóra: Milyen lesz a jövő?

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjének írása a leszakadó településekről, a szegénység konzerválásáról, a minőségi képzésből kiszoruló roma gyerekekről és az egyházak szerepéről ebben a folyamatban.

MTI/Népszabadság Gazdaság

Homály az egyházaknak felajánlható egy százalék körül

Az adófizetők harmada nem tud az egyházaknak felajánlható egy százalékról, pedig a rendszer már több mint másfél évtizede működik – derül ki az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség felméréséből, amelynek eredményeit a hétfői Népszabadság közli.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Az évtized képe

Mit keres az őrizetbe vett brókercégvezető a bíboros-érsek mellett? A fölvétel nemcsak azt örökíti meg, ahogyan a Fidesz-KDNP politikai-gazdasági-kulturális birodalma megbukik, hanem ahogy az egész 1989 utáni restaurációs projekt.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk