Bihari Ádám Itthon

Amerikai kormány: Magyarországnak fájdalmas, de akkor is maradnak a szankciók

Megértjük, hogy a magyar gazdaságnak és a magyar cégeknek fájdalmasak az Oroszország elleni szankciók, de a veszély, ami ránk leselkedik, most fontosabb ennél" - mondta Daniel Fried, az amerikai Külügyminisztérium szankciókért felelős megbízottja, aki nyáron Budapesten is járt, hogy kormányzati tisztviselőkkel tárgyaljon az ügyben. Arról is beszélt, hogy a volt NAV-elnököt is érintő kitiltások érvényben maradnak, amíg a nyomozás tart. Csütörtökön egy háttérbeszélgetésen válaszolt a hvg.hu kérdéseire.

hvg.hu Gazdaság

Minden EU-tagállam gazdasága erősödik, a magyar átlagon felül

Az európai gazdasági élénkülés tavaly ellenállónak bizonyult a globális kihívásokkal szemben, és a várakozások szerint az idén és a következő évben is folytatódni fog. Csaknem tíz év óta először fordul elő, hogy a teljes előrejelzési időszakban (2016, 2017 és 2018 ) az EU minden tagállamában növekedésre számít a Bizottság. Igaz, a testület frissen közzétett jelentésében van egy fontos "de": a növekedési kilátásokat a szokásosnál nagyobb bizonytalanság övezi.

hvg.hu Én és a Cégem

Ez még Trumpnak is rendkívül kellemetlen lehet

Képzeljük el, hogy az államfői hivatal az elnök gyerekének vállalkozását népszerűsíti! Amerikában épp azt élik át politikusok és választók, ahogy minden etikai normát felrúg az új vezetés. Ez még Donald Trump párttársainak is sok volt.

hvg.hu Gazdaság

Hiába a családbarátság, gyerekeket nem tud szülni a japán kormány

Egymilliónál kevesebb gyerek születik az idén a távol-keleti szigetországban, és ez sokkolja a közvéleményt. Különösen azóta, hogy az örök vetélytárs Kína egyik vezetője kerek-perec kimondta: Japán népessége már az egytizedét sem teszi ki a Mennyei Birodalom lakosságának, így a távol-keleti szigetország nem tekintheti magát egyenrangú nagyhatalomnak.

Urbán László Gazdaság

Urbán László: Elemi ösztön

Miért fontos, hogy legyenek intézményei a nem méltányos hatalomgyakorlás elleni erőszakmentes fellépésnek? Vélemény.

MTI Gazdaság

A japán óriásnak nem kell több Gorenje

A japán Panasonic a várakozásokkal szemben mégsem vásárolja fel a szlovén Gorenjét – közölte a helyi sajtó. Az akvizíció lehetett volna az egyik legnagyobb külföldi befektetés a szlovén iparba.

MTI Gazdaság

A bölcsek szerint lassul a német gazdaság

Rontotta a jövő évi gazdasági növekedési előrejelzését a német kormány mellett működő független gazdasági tanácsadó testület - értesült a Reuters hírügynökség kedden.

hvg.hu Itthon

Milyen a magyar stróman?

Ismeretlen tulajdonosi szálak, meglepően sikeres, pár hónapja bejegyzett, korábban névtelen cégek, külföldi háttér. Mind olyan tényezők, amik a strómanság indikátorai. A HVG e heti számában azzal foglalkozik, ki tekinthető történelmi távlatokban is strómannak, és ki az, akinek csak odasodort pár jelentősebb méretű céget a szél.

1 2 3 4 5 6 7
80
A címlapról ajánljuk