hvg.hu Gazdaság

Vészesen kevés a kéményseprő

Veszélyes mértékű munkaerőhiány alakult ki a kéményseprő-ágazatban. Azokban a megyékben, amelyekben júliustól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vette át a kéményellenőrzési szolgáltatást, hozzávetőleg feleannyi szakember dolgozik, mint amennyire szükség lenne. Ezért megyénként 2530 kéményseprőt fel kell vennie az OKF-nek – tudta meg a Magyar Nemzet a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökétől.

MTI Gazdaság

Alkotmánybíróságra mennek a kéményseprők

Júliustól az eddigi egy helyett már csak kétévente kell ellenőriztetni a kéményéket, és ez a Kéményseprők Országos Szakszervezete szerint sérti az állampolgárok egészséges, biztonságos élethez való jogát.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor esőből és Orbán Viktoros hírekből nem volt hiány

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: Orbán Viktor beteg, de mindenhol róla van szó; újabb áldozat számolt be egy évtizedekkel ezelőtti uszodai, szintén a Margitszigeten történt erőszakról; idehaza ma biztos sokan eláztak a több hullámban támadó esőzésektől; itt az ideje elkezdeni felkészülni a hamarosan alaposan megdráguló kazáncserékre; és kiderült, mi köze a mateknak a szexhez.

hvg.hu Itthon

Luxusfelszereltségű autók a kéményseprőknek

Vad számháború dúl a kéményseprő érdekvédelmi szervezetek és az új felettes szervük, a Katasztrófavédelem között arról, hány kéményseprő fog a nyártól dolgozni. Egy közbeszerzési eljárás árulkodó számadatra enged következtetni. Akármennyi is a végső szám, igazi luxusautókkal furikáznak majd a kéményseprők.

hvg.hu Gazdaság

Meglesz, csak halasztódik a kéményseprés államosítása

Pintér Sándor belügyminiszter az év elején azzal indokolta az új elképzelést, vagyis, hogy az állam a piac 80-90 százalékát átveszi, hogy a kéményseprő-ipari közszolgáltatásban jelentkező zavarok az ellátásban bizonytalanságot okoznak, és ezzel tűz-, illetve életveszély kockázatát eredményezik. Azóta pihentetve volt az ügy, de most kiderült: halasztják az államosítást

hvg.hu Gazdaság

Megtorpanhat a rezsicsökkentés

A parlament idei ütemtervében már nem szerepel a kéményseprés január 1-jei átszervezésének a javaslatcsomagja – írja a Népszabadság.

MTI Plázs

Mindenképpen vegyen a lakásba szén-monoxid érzékelőt!

Bár egyre több lakásban van már szén-monoxid-érzékelő, a tűzoltókat továbbra is gyakran riasztják mérgezéses esetekhez, az elmúlt időszakban évente legalább egy tucat ember bele is halt a mérgezésbe. Tanácsos mindig tüzeléstechnikai szakboltban megvenni az érzékelőt.

Gáti Júlia-Molnár Csaba Gazdaság

“Szétvet az ideg, már megint a kukásautó”

Hat kilométeres sávlezárás az autópályán két kilométeren végzett munka miatt, nagy zajt csapó, nem ritkán az egyirányú utcát sokáig eltorlaszoló kukásautó a reggeli csúcsban, forgalombénító nagyberuházások egy műszakban, kéményellenőrzés és ajánlott levél kézbesítés munkaidőben, 220 kilométer autózás egy vízszintes vonalért. Tényleg az a fő cél, hogy szivassák az állampolgárt? Csak remélni merjük, hogy elsősorban nem. A velünk élő szocializmus.

1 2

A címlapról ajánljuk