Dercsényi Dávid Itthon

Egymást verik az integrációért - unortodox menekültügyi módszerek

Verik a magyarokat a migránsok – a kamuhíroldalak rémhírei után most nyugodt szívvel leírhatjuk ezt, mert ellátogattunk egy olyan edzőterembe, ahol a Menedék Egyesület civil szervezet integrációs célú bokszedzéseseket tart menekülteknek és magyaroknak. A kezdeményezés már kezdett szárba szökni, amikor megszületett a kormány új menekültügyi törvénye, és ez felért egy kiütéssel.

Windisch Judit Itthon

Migráció: Miért éppen a magyarországi hisztéria ilyen extrém?

Európa az elmúlt évtizedekben nagyjából kivette a részét a hazájukat elhagyni kényszerülő menekültek befogadásából, ha a kontinens népességét a teljes emberiséghez hasonlítjuk. Ám ha a gazdaság ereje a kérdés, Európa alulteljesít. A bevándorlás miatti szorongást a számok csak részben igazolják, de attól még a szakértő megtalálja annak is az okát.

MTI Világ

Újabb menekülthullámtól tartanak a görögök

Csaknem kétszáz menekült érkezett péntekről szombatra virradóan a török partokról az égei-tengeri görög szigetekre. Ez jóval több, mint az utóbbi időben, így attól tartanak, hogy a török belpolitikai történések miatt ismét többen indulhatnak útnak.

Dercsényi Dávid Itthon

Épp csak a terroristákra nem jelent veszélyt az Orbán diktálta szigor

Erősebb lett a jogi határzár, a kormány könnyebben rendelheti el a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet különleges jogállását. A kvázi rendkívüli állapotról a kormány 2015-ben még állította: nincs kihatással az állampolgári jogokra, csakis a hatósági eljárások gyorsítását szolgálja. Mára kiderült: ez nem igaz. Orbán szerint még évekig kritikus lesz a helyzet, a válsághelyzet tehát még bőven érvényben lehet a 2018-as választásokon is.

Gyükeri Mercédesz, Windisch Judit Gazdaság

Ízekre szedjük Orbán Viktor démonait

Harc a rezsicsökkentés megvédéséért, az adópolitika nemzeti kézben tartásáért, a munkahelyteremtési támogatás megőrzéséért, a menekültügyi politika és Soros György ellen – megnéztük, hogy az Orbán Viktor által felsorolt és hamarosan nemzeti konzultációra kiküldött témákból mi a reális veszély és mi nem az.

hvg.hu Világ

Liberalizálódó Svájc

A vasárnapi svájci népszavazáson résztvevők többsége támogatta azt, hogy megkönnyítsék a harmadik generációs bevándorlóknak a svájci állampolgárság megszerzését.

hvg.hu Tech

Azonnal válaszolt a Google a Trump-féle beutazási tilalomra

A világ nagy részét felháborította a frissen megválasztott amerikai elnök rendelete, amelyben amellett, hogy felfüggesztette a szíriai menekültek befogadását, legalább 90 napra megtiltotta hat másik muszlim ország állampolgárainak beutazását az Egyesült Államokba. A Google azonnal válaszolt e lépésre.

hvg.hu Gazdaság

Merkel aduja: a migránsáradat jót tett a német gazdaságnak

Ezt állapította meg a Berlini Gazdasági Intézet igazgatója, aki az elmúlt év eredményeit összegezte. A GDP 1,9 százalékkal nőtt. Ez jóval több, mint a megelőző évtizedben, amikor átlagosan 1,4 százalék volt a gyarapodás évente. Ebből az 1,9 százalékból 0,3 százalékot jelentettek a migránsok, akikre 20 milliárd eurót költöttek Németországban.

hvg.hu Gazdaság

Máris hiányolják a kelet-európai munkaerőt a brit kormányban

A brit kormány több minisztere is arra figyelmeztet, hogy aligha lehet brit munkaerővel pótolni azokat az alacsonyan képzett dolgozókat, akik eddig kelet-európai migránsokként éltek Nagy-Britanniában. Ezért a Brexit, vagyis az unióból való brit kilépés után is engedni kellene, hogy vendégmunkásként folytassák tevékenységüket. A Sky News készített erről beszámolót.

1 2 3 4 5 6 7
13
A címlapról ajánljuk