MTI Itthon

Szijjártó: Magyarországnak ki kell lépnie az ENSZ migrációs csomagjából

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagjának végleges szövege "teljesen ellentétes a józan ésszel, Magyarország érdekével és az európai biztonság helyreállításának szándékával". Ezért szerdán arra tesz előterjesztést a kormánynak, hogy lépjen ki az elfogadás folyamatából.

hvg.hu Itthon

Zalaszentmárton szerint a menekültek primitív, feka kanok

Az önkormányzat Facebook-oldalán olyan állítások jelentek meg, ami után a legtöbben azzal takaróznának elég átlátszó módon, hogy valaki feltörte a fiókot. De Zalaszentmárton polgármestere beleállt, teljes mértékben egyetért a megjelent vélemény minden szavával, amit ugyan nem ő írt, de gratulált a szerzőnek.

hvg.hu Itthon

Népszava: Tárgyalási menetrendet diktált Orbán Merkelnek

A magyar külügy értékeléséből az derült ki a Népszava szerint, hogy Orbán a migráció ügyéről csak azután hajlandó bármilyen megállapodásra Merkelékkel, ha a németek megegyeznek az osztrákokkal, majd a magyar kormány is Ausztriával. A tervek szerint jövőre Magyarországra látogatna a német kancellár.

hvg.hu Itthon

Orbán és Merkel sajtótájékoztatójukon is vitáztak a menekültekről

Történelminek ígérkezett az Orbán Viktor és Angela Merkel közötti sajtótájékoztató, de végül elmaradt a nagy egymásra találás, sőt: a német kancellár hangoztatta, továbbra is máshogy tekintenek a migrációra, sőt a humanitásra, de a határvédelem, az illegális migráció elleni harc fontos. Orbán Viktor szerint úgy szabad segíteni, hogy az ne vonzza Európába a menekülteket - Merkel szerint viszont elengedhetetlen, hogy a kontinens legális úton befogadjon közülük valamennyit. A feszültség tapintható volt.

1 2 3 4 5 6 7
22

A címlapról ajánljuk