Bejelentkezés  

Rég tudták, hogy Sarkozyt lehallgatják

Tudott arról a francia kormány, hogy Nicolas Sarkozy volt államfőt az ügyészség lehallgatta – ismerte el kedd este Jean-Marc Ayrault miniszterelnök a France 2 közszolgálati televízió híradójának vendégeként. A jobboldali ellenzék elítélte a "politikai kémkedési ügyet".

MTI

Lehallgatta a rendőrség Sarkozyt, miután lemondott

Lehallgatta a francia rendőrség Nicolas Sarkozy volt államfőt (2007-2012) leköszönése után, 2013-ban, a Moammer Kadhafi néhai líbiai vezetőtől még a 2007-es elnökválasztási kampányhoz érkezett állítólagos támogatás kivizsgálására indult ügyészi eljárás keretében - írta péntek délután megjelent számában a Le Monde című napilap.

MTI

Merkel Sarkozyvel tárgyalt, mit jelenthet ez?

Angela Merkel német kancellár Nicolas Sarkozy volt francia államfővel tárgyalt pénteken Berlinben. Német megfigyelők szerint meglehet, hogy a találkozó Sarkozy visszatérésének előkészítését szolgálja.

MTI

Őrizetbe vettek egy volt francia minisztert és egy főrendőrt

Franciaországban őrizetbe vették kedden Nicolas Sarkozy volt államfő két közeli munkatársát, hogy egy korrupciós ügyben vallomást tegyenek - közölte a helyi sajtó.

MTI

Sarkozy-ügy: kirúgtak egy főrendőrt, mert felhívta a minisztert

Menesztette szerdán a francia kormány a párizsi bűnügyi rendőrség vezetőjét, amiért értesítette a volt belügyminisztert, hogy ki fogják hallgatni a Nicolas Sarkozy előző francia államfő 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos líbiai finanszírozása ügyében.

MTI

Ejtették a vádat Sarkozy ellen

Elegendő bizonyíték hiányában ejtették hétfőn a Nicolas Sarkozy elleni vádat, amelyet 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos illegális finanszírozása kapcsán emeltek.

MTI

Kipakolt válásáról Sarkozy volt felesége

Először beszélt válásáról Cécilia Attias, a volt francia államfő, Nicolas Sarkozy volt neje. Az Elle című magazinnak adott interjúja pénteken jelenik meg. A beszélgetés apropóját az adta, hogy október 9-én jelenik meg a volt francia first lady önéletrajzi kötete Une envie de vérité (Igazságvágy) címmel.

MTI

Sarkozy ellen vádat emeltek - szenilis potentáttól csalt ki támogatást

Elutasította kedden a bordeaux-i fellebbviteli bíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő fellebbezési kérelmét, aki ellen a 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos illegális finanszírozása kapcsán márciusban emeltek vádat.

MTI

Itt a Sarkozyt perelő zenekar új albuma

Új nagylemezt jelentet meg a kétezres évek egyik emblematikus amerikai artpop-zenekara, az MGMT. A New York-i duó első dalaival és albumával nem csak slágerlistákat, de Nicolas Sarkozyt is megostromolta, második nagylemeze azonban majdhogynem felért egy kommerciális öngyilkossággal. Mi történik most? Album-szemle.

NR

410 ezer eurót kérnek számon Sarkozy feleségén

Támadások kereszttüzébe került Carla Bruni-Sarkozy, a korábbi francia first lady: egy internetes petíció, amelyhez már nyolcvanezren csatlakoztak azt követeli, hogy fizesse vissza azt a 410 ezer eurót (122 millió forintot), amiből honlapját finanszírozták férje elnöksége idején.

MTI

Hollande spórolósabb, mint Sarkozy volt

A francia számvevőszék üdvözölte, hogy Francois Hollande hatalomra kerülése óta az elnöki hivatal takarékosabban gazdálkodik, mint Nicolas Sarkozy előző elnök idején. Ugyanakkor a túlórák, a fogadások és a szolgálati lakások költségeit illetően további megtakarításokat javasol a testület.

MTI

Visszadobták Sarkozy kampánybeszámolóját, milliókat bukhat a pártja

Nem fogadta el csütörtökön a francia alkotmánytanács Nicolas Sarkozy volt államfő 2012-es elnökválasztási kampányának végelszámolását, ezért az őt jelölő jobbközép Népi Mozgalom Uniója nem kaphatja meg a több mint 10 millió eurós állami visszatérítést. Ez súlyos pénzügyi válságba sodorhatja a legnagyobb ellenzéki pártot.

MTI

A franciák otthon adóznának

Közel 5 ezer adóemigráns kereste meg az elmúlt hónapokban a francia pénzügyminisztériumot azzal a szándékkal, hogy rendezze a helyzetét, és ismét hazájában fizessen adót, mielőtt a parlament megszavazza a szocialista kormány javaslatát az adócsalások büntetésének megszigorításáról.

MTI

Visszaállítanák a közmédia függetlenségét Franciaországban

Franciaországban a közmédiumok vezetőit többé nem a köztársasági elnök, hanem újra a független médiahatóság fogja kinevezni, utóbbi tagjainak száma pedig a jelenlegi kilencről hétre fog csökkeni - jelentette be Aurélie Filippetti francia kulturális miniszter a Les Échos című gazdasági napilapban a készülő új médiatörvénnyel kapcsolatosan kedden közzétett írásában. A megszűnő két helyre közvetlenül az államfő nevezhetett ki tagokat.

MTI

Lövedékeket küldtek a Sarkozyt vád alá helyező bírónak

Fenyegető levelet kapott az a bordeaux-i vizsgálóbíró, aki vádat emelt Nicolas Sarkozy volt francia államfő ellen a 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos illegális finanszírozásával kapcsolatban. A névtelen feladó vaktöltényeket is csatolt a küldeményhez - közölte csütörtökön a bírók szakszervezete (SM).

MTI

Sarkozyt 9 órán át hallgatták ki, és most a Facebookon fogadkozik

A volt államfőt azzal gyanúsítják, hogy visszaélt Liliane Bettencourtnak, a l'Oréal kozmetikai cégbirodalom örökösnőjének megrendült pszichés állapotával, és meggyőzte, hogy törvénytelen módon támogassa 2007-es elnökválasztási kampányát. Sarkozy a Facebookon tagad és fogadkozik.

MTI

Vádat emeltek Sarkozy ellen a l'Oréal örökös miatt

A gyanú szerint Nicolas Sarkozy visszaélt a l'Oréal kozmetikai cégbirodalom örökösnőjének megrendült egészségi állapotával. Thierry Herzog, az ex-elnök ügyvédje "inkoherensnek és igazságtalannak" nevezte a vádemelést.

MTI

Sarkozy feláldozná magát és visszatérne a politikába

"Halálosan unja" a politikát, és nem akar többé politizálni Nicolas Sarkozy, de a jelenlegi "súlyos helyzetre" való tekintettel a "Franciaország iránt érzett kötelességtudatból" visszatérne a közéletbe.

MTI

Sarkozy is menne Dépardieu után

Nicolas Sarkozy volt francia elnök is külföldre menekülne vagyonával együtt a francia adótörvények elől.

hvg.hu

Újra a húrok közé csapott Sarkozy felesége

Carla Bruni-Sarkozy hamarosan kiadja legújabb lemezét Little French Songs címmel. Nicolas Sarkozy volt francia államfő feleségének ez lesz a negyedik albuma, a munkálatokat szinte teljesen befejezték már.

MTI
12316

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X