hvg.hu Kult

Mégis kellett Bob Dylannek a pénzjutalom

Bob Dylan szinte az utolsó pillanatbn eljuttatta a Svéd Akadémiához a Nobel-díj teljes átadásának feltételeként elvárt előadását, és így átveheti a díjjal járó 8 millió svéd korona (253 millió forint) pénzjutalmat.

Hercsel Adél Élet+Stílus

Pusztító "csodaszer" a piacon: 7+1 tétel a perui kovaföldről

Tényleg már csak az örök élet és az ingyensör hiányzik a perui kovaföldet forgalmazók ígéretei közül. Az étrend-kiegészítők új "sztárjáról", akárcsak időnként a "C-vitaminban gazdag citromlevekről", azt is állítják, hogy „kipucolja” a beleket és az ereket, sőt még a rákot is gyógyítja.

MTI Kult

Bob Dylan bejelentette, nem megy el a Nobel-díj-átadóra

Bob Dylan nem megy el a Nobel-díjak december 10-én Stockholmban esedékes átadására. Az amerikai énekes, az irodalmi kategória idei kitüntetettje kedden levélben közölte erről szóló döntését a díjat odaítélő Svéd Akadémiával.

MTI Kult

Meghökkentő lépésre készül a Nobel-díjtól elnémult Bob Dylan

Az irodalmi Nobel-díj idei kitüntetettje, Bob Dylan a decemberi díjátadón nem ad interjút Stockholmban – jelentette kedden a svéd TT hírügynökség. Ezt a munkatársai is megerősítették. Még az sem száz százalék, hogy elutazik a svéd fővárosba.

Varga Szabolcs Vállalat + Vezető

A szegedi cég öregedést lassító módszere a rák ellen is megoldás lehet

Miközben a sejtfiatalodásért elsődlegesen felelős folyamat azonosításáért néhány hete orvosi Nobel-díjat kapott egy japán kutató, addig egy szegedi laboratóriumban egészen elképesztő eredményekre jutottak. Sikeres kísérlettel bizonyították: nemcsak, hogy képesek indukálni és meghosszabbítani a sejtek fiatalodási képességét, de ezzel több tucat olyan öregkori betegség megelőzésére és kezelésére is képesek, mint a rák egyes fajtájai, az Alzheimer-kór vagy az izomsorvadás.

MTI Kult

Bob Dylannek azóta sem volt hozzáfűznivalója a Nobel-díjához

Csütörtök este Las Vegasban adott koncertet, ahol a közönség a rockkoncertekre nem igazán jellemző Nobel laureate! bekiabálásokkal próbálta szóra bírni. De a dalnok néma maradt, és ismerősi szerint szűk körben sem kommentálta irodalmi Nobel-díját.

Prieger Zsolt Kult

Egy szokásos nap, Nobel-díjjal

Minden vele kezdődött. Zene és irodalom. Azóta minden évben, akár a Bob Dylan életei című filmben cikázó, különböző nemű és attitűdű Dylanek, megvannak a magam aktuális Bobjai.

Szegő János Kult

Krasznahorkai László: "Szélhámosok vagyunk"

Mindig visszatérő kérdés, hogy az alkotó mit kezdjen a nemes klisékkel. Az új nagyregénnyel jelentkező író, az idei irodalmi Nobel-díj egyik titkos favoritja szerint a valóságnak létezik egy arányosabb változata.

MTI / hvg.hu Instant tudomány

Ők kapnak idén kémiai Nobel-díjat

A molekuláris gépek kutatásáért három tudós, a francia Jean-Pierre Sauvage, a brit J. Fraser Stoddart és a holland Bernard L. Feringa kapja az idei kémiai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia szerdai stockholmi bejelentése szerint.

1 2 3 4 5 6 7
10
A címlapról ajánljuk