Sándor Anna Kult

Ezért maradtunk irodalmi Nobel-díjas nélkül

A szexbotrány és korrupció nem az a két téma, amelyet egy olyan nagyra tartott intézményhez kötnénk, mint a Svéd Akadémia. Az ügyek mégis olyan erővel feszítették szét mindazt, amit a díjakról döntő akadémikusokról képzelünk, hogy nem maradt más lehetőségük, mint hogy idén átgondoltan megfutamodjanak, és ne adják át az irodalmi Nobel-díjat. Jövőre két díjazott lesz, addig a királyi határozat alapján megreformálják a működésképtelenné vált irodalmi Nobel-testületet.

hvg.hu Kult

Nem ítélik oda idén az irodalmi Nobel-díjat

A közelmúlt botrányai nyomán szinte működésképtelenné vált Svéd Akadémia pénteken bejelentette, hogy idén nem ítéli oda az irodalmi Nobel-díjat., 2019-ben viszont két nyertest hirdetnek.

MTI Kult

Idén a botrányok miatt nem osztják ki az irodalmi Nobel-díjat?

Újabb tag távozik a Svéd Akadémiától a botrányok miatt, és nem ő az első, aki így tesz. A svéd király csütörtökön bejelentette, változtatásokat fog végrehajtani az akadémia szabályzatában, és lehetővé akarja tenni új tagok felvételét.

hvg.hu Kult

Kazuo Ishiguro kapta az irodalmi Nobel-díjat

A tavalyi, nagy vitákat generáló díjazott, Bob Dylan után az volt a fő kérdés, 2017-ben kevésbé ellentmondásos döntést hoz-e a Svéd Királyi Tudományos Akadémia. Végül a japán Nagaszakiban született, brit állampolgárságú Ishiguro kapta az elismerést.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk