Nagyítás

Ilyen volt 2016 Magyarországon

Mozgalmas év volt az idei. Meneteltünk pedagógusokkal Miskolcon és Budapesten, végigkövettük az Uber-elleni taxistüntetéseket, ott voltunk a Nemzeti Választási Irodában történt incidensnél. Számos cikkben foglalkoztunk a Népszabadság bezárásával, a Quaestor-botrány körülményeivel, megmutattuk a körúti robbantás helyszínét, október 23-a pofonjait. Válogatás az itthoni események képeiből.

hvg.hu Én és a Cégem

Megint ingyen lehet uberezni

Ma és szombat este hét és éjfél között ingyen utazhatnak azok, akik kamera előtt hajlandóak nyilatkozni, hogy miért szeretik a szolgáltatást.

hvg.hu Itthon

Kedden újra beáll a város

Kedden ismét taxis demonstráció béníthatja meg a főváros közlekedését, ezúttal nem a reggeli, hanem a délutáni csúcsidőszakban.

hvg.hu Itthon

Videó: Ha nem lesz változás, jövő kedden lezárjuk az egész várost

Sokkal komolyabbnak tartják mai demonstrációjukat a taxisok, mint a korábbiakat. Most már a fuvarszervezők is érzékelik az Uber megjelenésének piacrontó hatásait, ezzel magyarázzák, hogy a keddi tüntetésen olyan sokan részt vettek, és nagy hányaduk céglogóval vonult. Ha nem lesz változás, jövő kedden lezárják az egész várost – mondta egyikük.

hvg.hu Közlekedés

Fotók: Taxisok vették át az uralmat a Lánchídon

Lezárta a Lánchíd Budáról Pestre vezető oldalát és a Fő utca egyik sávját a kedd délelőtt tüntető több száz taxis. A képek tanúsága szerint a félpályásra tervezett lezárás egészpályásra sikeredett. Több buszjárat módosult vonalon közlekedik a demonstráció miatt. A taxisoknak 1 óráig van területfoglalási engedélyük, addig marad a zár.

hvg.hu Itthon

Félig lezárták a Lánchidat a taxisok

Megtelt a Szépművészeti Múzeum előtti terület taxisokkal kedd reggel, két hónapja szervezték a mai akciót. A menet kilenc óra után néhány perccel indult a Hősök teréről, fél 10-kor már egy sávot elfoglaltak a Lánchíból. A híd Budáról Pestre vezető oldalát a Fő utcával egyetemben lefoglalták a tüntetők, erre délután 1 óráig volt engedélyük. Több buszjárat útvonala módosult. A szervezők elégedettek a keddi demonstrációval, ami miatt elnézést kértek a budapestiektől.

hvg.hu Itthon

Jön az újabb taxistüntetés

Újra ellepik a taxisok a belvárost jövő hét kedden. Szerintük a kormány nem képes betartatni a saját szabályait sem az Uber-sofőrökkel és "néhány rendszámlevételen kívül" semmi nem történt.

hvg.hu Vállalkozás

Csalódottak a taxisok, alig páran voltak az újabb tüntetésen - videó

Maroknyi taxis az egyik Deák téri buszsáv lezárásával demonstrált amiatt, hogy szerintük hiába indultak a hatóságok jó irányba az Uber és társai megrendszabályozásával, a gyakorlatban nem sok látszik ugyanis az igyekezetből. Hatékonyabb fellépést követelnek. Szervezőjük szerint csütörtökön a demonstrálók száma is csalódást keltő volt.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával