szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyar startupok előtt is nyitva áll a MasterCard innovatív vállalatoknak szóló Start Path programja, amire március 21-ig várják a jelentkezéseket.

A startupok gyorsabban mutathatják be innovatív megoldásaikat a nagyközönségnek, ha megfelelő vállalati partnerekkel dolgoznak együtt – vélik a MasterCardnál, ezért létrehozták a Start Path Global programot. 2014 óta a Start Path több mint 60 startup számára biztosított operatív segítséget, mentori támogatást és forrásokat, így az induló vállalkozások az új generációs kereskedelmi megoldások fejlesztésére koncentrálhattak.

Európában eddig is eredményesen működött a Start Path program és továbbra sem áll le az innovatív vállalatok felkutatása. Jelenleg is olyan startupok vesznek részt a programban, mint a Rainbird, a dopay, az Invoice Sharing és a Universal Basket.

A 2015-ös év Start Path résztvevőjeként a Rainbird a mesterséges intelligencia felhasználásával fejleszt értékesítési tanácsadási eszközt a MasterCard számára. A Rainbird szoftvere megtanulja az eddig felhalmozott értékesítési tudást és tapasztalatot, és egy olyan programba kódolja, amely képes hatékonyan segíteni az egyesült királyságbeli értékesítési csapatot, akik hűségprogramok és egyéb kártyás előnyök kidolgozásával foglalkoznak bankokkal együttműködve.

2014 óta a Start Path 60 startuppal dolgozott együtt, és segítette őket forrásokkal és üzleti lehetőségekkel. “A startupok aktívan kísérleteznek olyan új megoldásokkal, amelyekkel átalakíthatják a már megszokott termékeket, például a pénzügyi szolgáltatások, a kiskereskedelem és az egészségügy területén” – mondta Stephane Wyper, a MasterCard Start Path globális vezetője. “Jelentős segítséget nyújthatunk az induló cégeknek operatív szakértelmünkkel, valamint azzal, hogy bemutatjuk őket ügyfeleinknek és partnereinknek. Mindössze két év alatt a Start Path Global számos startupnak segített abban, hogy egy-egy innovációból fenntartható üzleti terv legyen.”

A Start Path csoport a dopay nevű céggel is együttműködik, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltatók elektronikusan fizessék ki a béreket olyan munkavállalóknak, akiknek nincs bankszámlájuk. A Universal Basket egy olyan univerzális bevásárlókosarat kínál, amellyel a vásárlók több különböző üzletből is összeválogathatják a termékeket és egyszerre fizethetik ki őket, egy tranzakcióval. A holland Invoice Sharing pedig egy ingyenes elektronikus számla-elosztási felületet biztosít. A program részeként a dopay, a Universal Basket és az Invoice Sharing egyeztethet a MasterCard szakértőivel szerte a világon, felveheti a kapcsolatot a MasterCard üzleti partnereivel, és lehetőséget kap, hogy a MasterCard termékeit és eszközeit használja, integrálja.

A MasterCard Start Path minden negyedévben felvesz egy új startup osztályt, melynek tagjai egy hat hónapos virtuális programban vesznek részt. Már lehet jelentkezni a következő osztályba, a pályázat leadásának határideje 2016. március 21.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!