szerző:
MTI

Csütörtökön nyitja meg az első teljesen automatizált üzemanyagtöltő állomását Dunaújvárosban az Envirochem Kft. - írja a Világgazdaság a csütörtöki lapszámban.

Az újságban a társaságra hivatkozva az olvasható, hogy a 20 milliárd forint éves forgalmat lebonyolító társaságnak már 11 diszkontkútja van a Metro áruházlánccal aláírt hosszú távú szerződés eredményeként. A következő 5-10 évben 50-100 kút kiépítését tervezik.

A Világgazdaság emlékeztet arra, hogy az Envirochem 1992-ben vegyipari alapanyagok nagykereskedelmével tűnt fel, majd műtrágyát gyártott. Ezt követően üzemanyag-nagykereskedelmi tevékenységbe kezdett, később az üzemanyag-kiskereskedelemben diszkontkutak építésével és üzemeltetésével jelent meg.

hvg.hu Itthon

Kitiltja a romákat benzinkútjáról egy férfi

Hétfőtől nem szolgál ki a benzinkútján romákat egy jászalsószentgyörgyi férfi, mert évente több százezer forintnyi üzemanyagot lopnak el tőle - számolt be az esetről az RTL Klub szombat esti híradója. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint alkotmányellenes, ha a férfi nem enged be romákat a kútra.