szerző:
hvg.hu

Nem kötelező, de azért erősen ajánlott aláírni azt a papírt, ami arról szól, hogy az aláíró bízik a NAV elnökében, kiáll mellette – ilyen aláírógyűjtő papírokat indítottak útjára a napokban több adóhivatali igazgatóságon is a hvg.hu értesülése szerint.

Olyan levelet dugnak az adóhivatali dolgozók orra alá, amely lényegében arról szól, kiállnak Vida Ildikó NAV-elnök mellett, bíznak benne – tudta meg a hvg.hu több forrásból. Arról ellentmondásos információk jutottak el hozzánk, hogy felülről szervezett kezdeményezésről vagy alulról jövő buzgalomról van szó. Az mindenesetre árulkodó, hogy nem elszeparált az akció, információink szerint több megyei egységnél, regionális igazgatóságon is körbejár a papír.

A nyilatkozatot nem kötelező aláírni, elvileg önkéntes a csatlakozás, de el lehet képzelni, mekkora nyomás van a beosztottakon és a közép- és felsővezetői karon. Ha valaki nem írja alá, azzal a társaság kiközösítheti, magára terelheti a gyanút, hogy nem lojális a vezetéssel. Mégis, forrásaink szerint azok közül sem írta alá mindenki a papírt, akiknél már járt a dokumentum.

Értesülésünkről megkérdeztük a NAV-ot, egyelőre nem reagáltak, ha megteszik, közzétesszük.

UPDATE: Nekünk nem reagáltak, de cikkünk megjelenése után pár órával az Origónak igen. Elismerték, hogy valóban aláírásokat gyűjtenek az adóhivatalnál Vida támogatására, de a hatóság sajtóosztálya állítja, ez az egyik főigazgatóság dolgozóinak spontán akciója. Azt is állítják, amint Vida értesült az aláírási projektről, megköszönte a beosztottjainak a támogatást, de az aláírásgyűjtés abbahagyására kérte az alkalmazottakat.

A NAV elnöke egy hete ismerte el, hogy rajta van az Egyesült Államokból kitiltottak hatfős listáján, és rajta kívül néhány kollégája is rajta van. (Nevüket nem árulta el.) Vida Ildikót nem váltja le Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, illetve a kormány, pedig okozott nekik elég kínos napokat mostanában. A kitiltási botrányról a cikkeinket itt találja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!