szerző:

Már csak azon folyik a vita a jövendőbeli nemzeti italboltok ügyében, hogy hány százaléknál húzzák meg az alkoholfokhatárt, vagyis milyen töménységű szeszes italok árusítását korlátozzák az erre felszentelt szakboltokra – tudta meg a HVG.

Forrásaink azt is tudni vélték, hogy a borlobbi eredményes küzdelme folytán csak a tömény alkoholos italok és az égetett szeszek kiskereskedelmét kötik majd koncesszióhoz – ahogyan azt korábban a dohánytermékekkel is tették –, így sört és bort másutt is árulhatnak. A vendéglátóhelyekre vonatkozóan pedig jó eséllyel azt a korlátozást vezetik be, hogy csak a meleg ételt is kínáló büfékben és éttermekben lehet alkoholt fogyasztani.

Bár a kormány cáfolta az alkoholkoncesszióról szóló, elsőként idén tavasszal, a hvg.hu-n megjelent hírt, piaci szereplők most a HVG-nek megerősítették, hogy arról már az egyeztetések is elkezdődtek. Elképzelhető, hogy a tavaly kialakított és nagy arányban hatalomközeli nemzeti trafikok előnyt élveznek majd a pályáztatáskor az alkoholárusítási jogért.

©