szerző:
hvg.hu

A Tensi utaztatja a riói olimpiára a MOB delegációját. A társaság nyerte el a riói repülőjegyek beszerzésére kiírt 360 milliós pályázatot. A nyílt pályázaton egyetlen ellenféllel kellett megküzdeniük.

A Tensi szerzi be a magyar olimpiai csapat repülőjegyeit a jövő évi olimpiára – derül ki a Közbeszerzési Hatóság honlapjáról. Az augusztus 19-én meghirdetett pályázati kiírás értéke összesen 360 millió forint. A keretmegállapodásos, az eljárás első részében nyílt pályázaton a Tensi Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft.-nek egyetlen versenytárssal kellett megküzdenie, az ellenfél a United 4 Bonafini Bindair Kft. volt.

A XXXI. 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpiára várhatóan 250-300 fő utazik. A kiírás a Magyar Olimpiai Bizottság delegációjának tagjai számára a kiutazást biztosító, illetve egyéb a fentieken túli hivatalos külföldi utazásaikhoz repülőjegyek beszerzésére szólt. Ezen belül hagyományos és diszkont (fapados) menetrendszerinti járatokra szóló repülőjegy szolgáltatások, valamint a játékokra történő kiutazáshoz charter és/vagy menetrendszerinti járatok biztosítása. A kiírás szerint a 2016. július 30-i vagy 31-i (ezekre a napokra legalább 180 fő hely biztosítása szükséges) kiutazásokra közvetlen járatot "venne" a MOB, ahogy az augusztus 22-i vagy 23-i  hazautazásokra is. További 30-30 fő utazna Rióba augusztus 4.én, illetve 10-én – ezekre vélhetően fapados, illetve nemzeti járatokat vennének igénybe. Hasonló lenne a hazautazás megosztás: augusztus 10-én és 16-án 30-30 fő jönne haza menetrend szerinti gépekkel, majd 22-én vagy 23-án jönne a közvetlen menet.

A pontos létszámot legkésőbb 2016. május 31-ig kvalifikáció lezárulásáig pontosítják. A teljes gépek esetében fennmaradó helyek felett a MOB rendelkezik, ők osztják szét. A delegáció tagjai fenti időpontoktól eltérő időpontokban is utaznak akár egyénileg akár csoportosan, a fenti megjelölt dátumokon utazik a többség. A pályázat elbírálásában a két különgép teljes költsége számított a legnagyobb súllyal.

A MOB elvárásai szerint a nyertesnek biztosítania kell a transzefrt is a Copacabana, Flamenco, Ipanema, Botafogo, Centro városrészekben lévő szállodákba és vissza is. Várhatóan csoportos érkezés lesz és így 7 személyes buszra szóló ár megadása szükséges egységesen valamennyi megjelölt városrészbe. Továbbá magyar nyelvű asszisztencia (személyzet) biztosítása is szükséges a transzferhez. A nem direkt Rio-Budapest gépen utazók legfeljebb 2 átszállással abszolválják az utazást és utasonként +10kg súlytöbblettel számolhatnak az adott járaton szokásoshoz képest.

Az Olimpiai Játékoktól elkülönülő, egyéb hivatalos utak esetén várhatóan mindösszesen 50 fő utazik egyénileg vagy csoportosan.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!