szerző:
hvg.hu

Egyik legfőbb ideológusát, a Századvég-elnök Lánczi Andrást szeretné a Corvinus rektorának a miniszterelnök a Népszabadság információi szerint. Nem biztos, hogy az egyetem szenátusa támogatna egy jobboldali jelöltet.

Lánczi Andrást, a kormányközeli Századvég elnökét szeretné a Corvinus Egyetem rektorának Orbán Viktor – legalábbis így értesült a keddi Népszabadság kormányzati forrásokból. Lánczi mérlegeli is, hogy induljon-e a posztért.

Lánczi András
©

Június végén jár le a  2011 óta regnáló jelenlegi rektor, Rostoványi Zsolt mandátuma, áprilisban hirdetik ki, hogy kinek a pályázata jött ki győztesként. A rektori pályázatok benyújtásának határideje már ezen a héten lejár, de még nagy a bizonytalanság, hogy az egyetem szenátusa hajlandó lenne-e jobboldali rektorjelöltet támogatni.

Ha Lánczi jelentkezik, riválisai Szántó Zoltán rektorhelyettes és Zoltayné Paprika Zita, a Corvinus Gazdaságtudományi Karának vezetője lesznek.

Bár Rostoványi Zsolttal nem volt ellenséges Orbánék adminisztrációja, a lap szerint a miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök kurzusváltást akar a Corvinus Egyetemen.

Lánczi András Orbán egyik legfőbb ideológusa, bár ő maga ezt visszautasítja. Lánczi a filozófiatudományok kandidátusa, az egyetem Politikatudományi Intézetének igazgatója, szakterülete a politikai filozófia. Több nyilatkozatában magyarázta Orbán Viktor illiberális demokráciáról szóló beszédét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!