szerző:
MTI

A parlamentben a fideszes többségű és vezetésű gazdasági bizottság mai ülésén napirendre sem kerülhetett a lakossági gáz-, áram-, és távhőárak drasztikus csökkentléséről szóló vita - amit a szocialisták a világpiaci árak esése okán megtárgyalásra terjesztettek elő. A fideszes honatyák a lakossági energiahatékonysági projektek támogatásáról sem akartak beszélni.

Nem tárgyalta az Országgyűlés gazdasági bizottsága azt a szocialista javaslatot, mely a gáz, villany és távhő árának csökkentését célozta – az olaj- és gázárak világpiaci csökkenésével összefüggésben. Azt sem, hogy a lakosság számára vissza nem térítendő energiahatékonysági célú fejlesztési forrásokat biztosítsanak.

Németh Szilárd és Kovács Zoltán, a rezsiharc védelmezői
©

Az ülést követő sajtótájékoztatón Tóth Bertalan elmondta: a piaci tendenciák indokolnák, hogy átlagfogyasztásnál 20 százalékkal a gáz, 10-10 százalékkal villany és távhő ára csökkenjen. Az épületek szigetelésénél 30-40 százalékkal lehetne csökkenteni a családok energiakiadásait, ezért kezdeményezték azt a határozati javaslatot, hogy legyen vissza nem térítendő uniós támogatás a lakosság számára is – tette hozzá a szocialista képviselő.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!