Juhász Gábor
Juhász Gábor

Megduplázta bevételét a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány 2016-ban.

200 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, miután a 2,4 milliárd forint bevételhez jutott. A négy területen különösen aktív szervezet: a közvélemény-kutatásban, a lap- és könyvkiadásban, továbbá a Mathias Corvinus Collegiummal közösen fenntartja a Migrációkutató Intézetet és egy információs centrummal civil szervezeteket segít.

A tavaly 64 fős alkalmazotti átlaglétszámú, személyi kiadásokra 466 millió forintot költő szervezet mérlege nem sokat árul el megrendelőiről. A Barthel-Rúzsa Zsolt kuratóriumi elnök (a korábbi ügyvezető) vezette alapítvány azonban az állami szervezetek egyik legfontosabb és legjobban fizetett háttérintézménye. A kormánnyal 2018 végéig van tanácsadói szerződésük, és a miniszterelnöknek is adnak tanácsot az alapítvány szakértői.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!