szerző:
hvg.hu

Boros Anitának a szerződés szerint 28 napja volt a munkára, de a tárca szerint azt jóval korábban elkezdte már.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerint Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt helyettes államtitkára nem egy hónap alatt írta azt a 900 oldalas könyvet, amelyre a szerződése szerint 28 napja volt. És tízmillió forintot kapott érte. Néhány nappal azután, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke nyilvánosságra hozta az ügyet, lemondott posztjáról, de a tárca szerint csak azért, mert szülési szabadságra ment – hangzott el a pénteki RTL Híradóban.

Boros Anita a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docenseként a kormányablakok munkatársainak képzését segítő könyvet írt. Az egyetem 2013. január 3-án kötött vele szerződést, a 900 oldalas kötet elkészítésének határideje 28 nappal később, január 31-én járt le. Vagyis elvileg naponta több mint 30 oldalt kellett volna írnia. A könyvet uniós pénzből fizették.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke többször is foglalkozott az egyetem uniós pályázataival. Az ellenzéki politikus azt mondta: nagy a gyanúja annak, hogy Boros Anita egy korábban megírt tankönyvét használta fel újra.

Az NFM pénteken közölte az RTL Klubbal, hogy Boros Anita gyermeke születése miatt távozott a tárcától, lemondásához semmilyen más ügynek nincs köze. Ugyanezt a választ adta egy sajtótájékoztatón Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

A Nemzeti Közszolgálati Egyeteme szerint Boros Anita nem 28 nap alatt írt könyvet, már jóval a szerződéskötés előtt dolgozni kezdett a köteten. A téma indokolta, hogy a szerző a korábbi munkájából részeket emelt át az új kötetbe – tették hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!