szerző:
hvg.hu

Spoiler alert: a Fidesz nincs köztük.

Evés közben jön meg az étvágy: az Állami Számvevőszék a Jobbik 600 milliós bírsága után szabálytalanságokat tárt fel négy másik pártnál, az LMP, az Együtt, a Párbeszéd, és a DK gazdálkodásában is, ezért megbüntette őket, értesült a Mérce.

Mint a HVG korábban megírta, az MSZP is járt már így még a Jobbik ügy előtt. Az ÁSZ szerint 2014-ben a párt 39 ingatlanból 10 ingatlan esetében "kedvezményes bérleti díj, illetve térítésmentes ingatlanhasználat formájában" jogszerűen igénybe nem vehető, jogi személyektől származó, mintegy 3,1 millió forint összegű tiltott, nem pénzbeli hozzájárulást fogadott el.

A problémák most is mind az irodabérléssel kapcsolatosak, a 2015-16-os évre vonatkoznak, és 5-10 millió forintos bírságot jelentenek. A Párbeszéd esetében tiltott állami támogatást talált az ÁSZ egy olyan iroda esetében, amelyet a párt már 2014-ben is vizsgált - és akkor még nem látott benne semmi kivetnivalót.

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője elmondta, szerinte ez egy politikai megrendelésre készült jelentéstervezet, amelynek lényege, hogy a Jobbik illegális finanszírozási ügyével összekössék a többi ellenzéki pártot. Hasonló a véleménye a többi pártnak, nevetségesnek tartják az ÁSZ jelentéstervezetét, amely nem mond konkrétumokat.

A kormány ma 7 milliárd forintot ítélt meg a tájékoztató plakátkampányra - azaz a Fidesz Soros-kampányának folytatására. Az ÁSZ véleménye egyelőre nem ismeretes.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!