szerző:
hvg.hu

Reggel, amint felébredtünk, még az ágyban fontos lenne egy olyan dolgot megtenni, ami az önbizalmunkat nagy mértékben növelheti – állítja a Harvard pszichológusa.

Nyújtózkodni kell, méghozzá amennyire csak tudunk! – hangsúlyozza Amy Cuddy, a Harvard Egyetem pszichológusa, aki a Business Insidernek árulta el, miért is fontos nyújtózkodnunk, amint felébredünk. Még az ágyból kikelés előtt fontos ezt megtennünk, és nem csak azért, hogy jobban induljon a nap, hanem az önbizalmunk miatt is.

Az a póz ugyanis, ami a nyújtózkodással jár, az önbizalom jelképe is, a pszichológiai kutatások szerint pedig a nyújtózkodással azt üzenjük az agyunknak, hogy magabiztosak vagyunk. A felmérések szerint a trükk mindennapos használata már önmagában javít az emberek önbizalmám. Ha viszont valaki embrió pózban lustálkodik az ébredés után, pont ennek ellenkezőjét éri el, önbizalomvesztéshez vezet.

A nyújtózkodás előtti időszakban, vagyis éjszaka a megfelelő pihenés érdekében ennél sokkal több dolgot megtehet, ide kattintva át is nézhet minden alvással kapcsolatos tippet, ami hasznos.