Origo: szeretetre kötelezné az iskolákat egy KDNP-s

2011. december 01., csütörtök, 16:39 • Utolsó frissítés: 2011. december 01., csütörtök, 17:09
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

A múlt héten még kihúzta volna a köznevelési törvényből Michl József KDNP-s képviselő a tanulók testi fenyítésének tiltását, csütörtökön benyújtott módosító indítványában mégis visszatenné a törvénybe ezt a szövegrészt - írja az Origo. A képviselő ráadásul a lelki terrort, a kigúnyolást, a vallási meggyőződés kicsúfolását és minősítését, illetve "a gyermekkel szembeni szeretetlenséget" sem engedné az iskolákban.

A képviselő szerint nem engedhető meg a lelki és szellemi terror, a gyermek és a tanuló kigúnyolása és az önbecsülésének megsértése - írja az Origo. Emellett Michl tiltaná a diák "hitbéli és vallásos meggyőződésének kicsúfolását, minősítését, és megsértését", illetve "az alapvető érzelmi igényeinek és szükségleteinek megtagadását".

Michl József

Fotó:

A képviselő indítványa szerint emellett "nem engedhető meg a tanuló igaztalan gyanúsítása és természetesen a gyermekkel szembeni szeretetlenség", illetve "a kommunikációs és infokommunikációs lelki és szellemi hátrányos befolyásolás".

Az Origo kereste Michl Józsefet, hogy megtudja, ez utóbbi megfogalmazás pontosan mit jelent, illetve hogy miért változott meg a véleménye egy hét alatt, de egyelőre nem érték el a képviselőt. A képviselő indoklásában azt írja: "a kiegészítés pontosítja az eredeti megfogalmazást".

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Origo: szeretetre kötelezné az iskolákat egy KDNP-s
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X