szerző:
hvg.hu

A múlt héten még kihúzta volna a köznevelési törvényből Michl József KDNP-s képviselő a tanulók testi fenyítésének tiltását, csütörtökön benyújtott módosító indítványában mégis visszatenné a törvénybe ezt a szövegrészt - írja az Origo. A képviselő ráadásul a lelki terrort, a kigúnyolást, a vallási meggyőződés kicsúfolását és minősítését, illetve "a gyermekkel szembeni szeretetlenséget" sem engedné az iskolákban.

A képviselő szerint nem engedhető meg a lelki és szellemi terror, a gyermek és a tanuló kigúnyolása és az önbecsülésének megsértése - írja az Origo. Emellett Michl tiltaná a diák "hitbéli és vallásos meggyőződésének kicsúfolását, minősítését, és megsértését", illetve "az alapvető érzelmi igényeinek és szükségleteinek megtagadását".

Michl József
©

A képviselő indítványa szerint emellett "nem engedhető meg a tanuló igaztalan gyanúsítása és természetesen a gyermekkel szembeni szeretetlenség", illetve "a kommunikációs és infokommunikációs lelki és szellemi hátrányos befolyásolás".

Az Origo kereste Michl Józsefet, hogy megtudja, ez utóbbi megfogalmazás pontosan mit jelent, illetve hogy miért változott meg a véleménye egy hét alatt, de egyelőre nem érték el a képviselőt. A képviselő indoklásában azt írja: "a kiegészítés pontosítja az eredeti megfogalmazást".