Jegyzőkönyvezik a diákok nézeteit Almádiban

2012. december 18., kedd, 17:03 • Utolsó frissítés: 2012. december 18., kedd, 19:39
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

Tájékozódnak a végzős középiskolások sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat egy tanintézményben – tudta meg a hvg.hu. Veszprém megyéből ezzel kapcsolatban konkrét panaszok érkeztek szerkesztőségünkbe.

Egymás után hívták be a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium végzős diákjait, és tanáraikat az igazgatói irodába és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket arra, illetve a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Mindezt felháborodott szülők osztották meg a hvg.hu-val.

Közölték, gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, aki a beszélgetésekről jegyzőkönyvet készített, amelyeket szerdán el kell küldenie a Veszprém Megyei Kormányhivatalba. Hogy ott mihez kezdenek a rögzített beszélgetésekkel, nem tudták megmondani. Hozzátették, be akarnak menni az igazgatónőhöz, hogy megtudják, miért volt szükség a diákok kikérdezésére, és ezzel együtt ki akarják fejezni a történtek miatti tiltakozásukat.

Egyelőre nincsenek válaszok

A Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónőhöz bejutni akaró szülőknek nem tudni, könnyű dolguk lesz-e. A gimnázium vezetője a hvg.hu kérdéseit hallva nem cáfolta, hogy lezajlottak a beszélgetések és készültek jegyzőkönyvek, de azt kérte, küldjük el megkeresésünket, és a fenntartóval, a Veszprém Megyei Kormányhivatallal egyeztetve választ ad.

A kormányhivatal sajtófőnöke, Kálóczi Beáta szintén azt kérte, hogy e-mailben továbbítsuk kérdéseinket. Ő is tájékoztatást ígért az ügyben, de cikkünk megjelenéséig azt nem kaptuk meg. Természetesen, ha megérkezik a reagálás, közöljük.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
127 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2013. január 20., 23:17 Hegedűs Sándor

A Balatonalmádiban fenntartott két tannyelvű gimnázium Gránásiné Bácsi Tünde névre hallgató igazgatónője, egy seggnyaló, antidemokratikus "pedagógus", aki a büntetés végrehajtásba való fegyőrnek, és nem a fiatalok tanítójának! Visszaél a hatalmával amit nem az Örökkévaló, hanem valamelyik Önkori vezetője, (Oktatási Bizottsága) adományozott, érdemtelenül neki!

2012. december 22., 16:36 Vég János

Éljen a demokrácia!

2012. december 20., 22:20 imi60

kedves diákok. Ha legközelebb igazgató nénitek ilyenre vetemedik akkor azt az okos telefont amit órán is a facebookon legeltettek állítsátok felvevő/diktafon üzemmódban, hogy hallja és tudja mindenki mi után kérdezősködik a "pedagógusok" gyöngye.ne kelljen neki papíron küldözgetni a felettes szervnek hanem meglehessen mindenkinek hallgatni a youtube-on.Rajta.

2012. december 19., 15:06 Gasset Ortega

A zűrös kabátlopás esete.

Sok mindent szótlanul néztünk, tűrünk, elnéztünk mellett. Ez az egész az ország szét rablásának nevezett rendszerváltás volt.
Az emberek egy dologban összefognak, még ha gyűlőlik is egymást. Ez a gyermekeik sorsát érintő kérdések.

Tudott, hogy zűrős, zavaros, sok esetben versenyképtelen a felsőoktatásunk. De azok tették azzá akik az elmúlt huszonöt évben a politika szereplői voltak. Nem csak a Parlamentben, hanem sógor - komástól. Ahogy osztogatták egymásnak a pozíciókat, a bizniszeket.
Sok lett az eszkimó - kevés a fóka. Valamit tenni kell. 1998-ban ha nem balfaszkodik a FIDESZ, hanem értelmesen folytatja a megkezdett felsőoktatási reformokat, rég túl vagyunk az egészen.

Gyermekeink nem bárányok. És mi sem vagyunk birkák. A társadalmi párbeszédet - melyet sok helyen demokráciának neveznek - nem ma találták ki. Egy ideig lehet mellőzni, de visszaüt.
Nem tudom, van-e esély a felsőoktatás kérdéseinek megoldásánál visszatérni a normális párbeszédhez. Mert ez nem pár Vatikánból kinevezett okostojásra, önjelölt világmegváltóra, és az oktatásban részvevőkre tartozik. Ez össznemzeti jövőkérdés. Amit nem lehet romkomcsában, pár odaterelt fiatalt céltáblának használva kinyilatkoztatni.

A párbeszéd ott kezdődik: Mi az alapvető probléma, mikor jelentkezett, és a FIDESZ ezekből mit látott előre az elmúlt huszonöt évben, és mit tett a gyakorlatban.
Az őszinte szembenézés most elkerülhetetlen. Gyerekeink miatt lavinaveszélyessé vált a terep.

2012. december 19., 14:28 987654321oiuz

Bárhogyan nevezzük azt a pártot aki hatalmon van, ha nem a tudásuk miatt ültet pozícióba embereket, akkor visszaköszönnek a szocializmus évtizedei. Azaz jelentünk, listázunk, A4 papírokat írogatunk tele nevekkel, jó kádert játszunk, nyalunk felfelé kétezerrel. 23 évvel a rendszerváltásnak mondott kaki után. Szomorú.
Tudják Antall szaki örök érvényű tőmondatát, amikor a fiatal Orbán számonkérte tőle 1991-ben a rendszerváltást: "Tetszettek volna forradalmat csinálni"
Most az Ovi ül a húsosfazék mellett és dobálja a fiatalságnak a mócsingos falatokat.

További 122 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Jegyzőkönyvezik a diákok nézeteit Almádiban
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X