szerző:
hvg.hu

Petíciót és Facebook-oldalt is indítottak a Corvinus Egyetem budai campusának diákjai és oktatói, akik szerdán egy fórumon fogadták meg, hogy nem hagyják eladni a Villányi úti ingatlanokat.

Szerdán délután fél 1-re hallgatói-dolgozói fórumot hívott össze a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának vezetése, ahol az egyetem vezetésén kívül több száz hallgató is megjelent. A Villányi úti campus díszterme teljesen megtelt, állítólag az egykori legendás LGT-koncert idején voltak utoljára ennyien az épületben.

A fórumot azért hívták össze, mert a kormány fel akarja darabolni a Corvinus Egyetemet, le akarják választani róla a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi és tájépítészeti kart és el akarják adni a Villányi úti ingatlanokat, hogy az abból befolyó összegeket a Vár újjáépítésére fordítsák.

©

A fórumra a dolgozókon és a hallgatókon kívül meghívták Palkovics László felsőoktatási államtitkárt is, aki azonban azt üzente, azért nem vesz részt a fórumon, hogy egyelőre nincs miről beszélni, az átalakítások csak 2-3 hét múlva lesznek olyan állapotban, hogy azokat meg lehessen vitatni.

A fórumon elhangzott, hogy az egyetem eddig semmilyen hivatalos értesítést nem kapott még arról, hogy szét akarnák darabolni a kertészettudományi kart, és arról sem, hogy a campust el akarnák költöztetni.

A diákok és a tanárok is elmondták a gyűlésen, hogy nem fogják hagyni, hogy a campust elköltöztessék.Korábban ezért egy online petíciót is és egy Facebook-oldalt is indítottak.

A Miniszterelnökség szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a felsőoktatás átalakításával összefüggő bármilyen döntés, vagy tervezet és a Nemzeti Hauszmann Terv finanszírozása, így a budai Vár rehabilitációja között bármilyen összefüggés lenne.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!