szerző:
hvg.hu

Tüntetést szervez a Herman Ottó Gimnázium tantestülete melletti kiállásként a Pedagógusok Szakszervezete, az iskola petíciójának több ezer aláírójára számítanak. Az oktatási tárca a hétvégén engedményeket ígért a tanároknak, azok azonban nem bíznak a kormány ígéretében, "ismerjük már a taktikát, amivel megpróbálják kiénekelni a sajtot a szánkból" – mondja egy szervező.

Fogadóóra címmel szervez tüntetést a legnagyobb magyarországi pedagógus-szakszervezet a miskolci Herman Ottó Gimnázium mellett – írja a nol.hu. A PSZ helyi szervezete február 3-án egy fáklyás felvonulással egybekötött tüntetésre várja a városba a tiltakozókat. Mivel minden diáknak és pedagógusnak kötelező délután négyig az intézményben tartózkodni, így délután fél ötkor veszi kezdetét a felvonulás a miskolci gimnáziumtól, ami a Hősök terénél ér véget.

Felhívás - Mozgósítás !A Miskolcnak Hangja Van! Civil csoport szervesen, tevőlegesen kiveszi a részét a pedagógus...

Posted by Tyetyák Zoltán on Sunday, January 24, 2016

A Balog Zoltán vezette Emmi a hétvégén ígért engedményeket, hogy felpuhítják a tanárok kötelező adminisztrációját és felülvizsgálják a tananyag csökkentését is, emellett hetek óta kommunikálja a kormány, hogy megemelték és tovább emelik a pedagógusok bérét – ami egy emelés több évre elnyújtva, vallják pedagógusok. "Ismerjük már a taktikát, amivel megpróbálják kiénekelni a sajtot a szánkból" – reagált a portálnak Csabalik Zsuzsa, a PSZ miskolci titkárhelyettese a kormány bejelentésére. Szerinte kevés, hogy létrehoznak egy oktatási kerekasztalt, mert rendszerszintű problémák vannak, valamint ettől nem még nem jut pénz és figyelem az ágazatra.

"Látnunk kell, hogy a humántárcánál az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és a kultúra egyaránt mostohagyerek. Az egyedüli „kiskedvenc" a sport. Erre az egyre jut forrás. Amit a hermanosok az iskolákról leírtak a levelükben, az csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal nagyobb a baj, amit nem lehet hirtelen jött ígéretekkel elfedni" – tette hozzá Csabalik Zsuzsa.

A nol.hu úgy tudja, hogy a szakszervezet tüntetéséhez már most többen csatlakoztak, köztük a másik nagy szervezet, a PDSZ, valamint a zeneművészek és az Autonómok, de tárgyalások folynak a vasúti és közlekedési érdekképviselőkkel is. Az iskola kiállásához korábban több ezer aláíró csatlakozott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!