szerző:
hvg.hu

A tanárok kockás inges tiltakozására utaló címlappal jelent meg a napilap.

Szaporodnak a tanári tiltakozások jelképei, csütörtök óta a budapesti Teleki Blanka Gimnázium melletti tiltakozók jelképe a fekete-fehér esernyő lett, ezzel utalva a rendszeresen esőben tiltakozókra, Balog Zoltán miniszter kijelentésére megemlékezve a közoktatás "túltolt biciklije" is jó geget szolgáltatott. Klinghammer István a "kockás inges" pedagógusokat szólta meg a Magyar Nemzet hasábjain közölt interjújában. A volt felsőoktatási államtitkár szavaira felhördülés helyett inkább fricskával reagáltak a tanárok, akik mozgalom szintjén osztják meg a tanáriban és az osztálytermekben készült fotókat, ahogy a kockás ingekben pózolnak.

A Népszava pénteki lapszáma és online kiadása is kockás inget öltött.

©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!