szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt felsőoktatási államtitkár szerint a tüntetések semmit nem oldanak meg.

"Elolvastam a Pedagógusok Sztrájkbizottságának 25 pontját. A bicska kinyílt a zsebemben" - jelentette ki a Magyar Nemzetnek Klinghammer István korábbi felsőoktatási államtitkár. Helyesnek tartotta az iskolák központosítását, a tüntetéseket teljesen értelmetlennek látja. A gyerekek túlterheltsége miatt szerinte nem az oktatási rendszer, hanem a pedagógusok tehetők felelőssé – többek között ezeket mondta a volt államtitkár, aki szerint a pedagógus-szakszervezetek követeléseikkel a tanárok ellen fordítják a társadalmat.

©

"Valóban hiba, hogy nem lehet krétát vagy vécépapírt időben beszerezni. A gyerekek a legnagyobb kincseink. Ha ezt a kincset odaadjuk az iskoláknak, akkor ne mondják már, hogy nem lehet pár százezer forintot rábízni az igazgatókra" - ismerte el. Ez ellen azonban szerinte "nem tüntetni kell, hanem leírni a problémákat, és már a közoktatási kerekasztalnál is lehetne egyeztetni". Arra a felvetésre viszont nem válaszolt érdemben, hogy már a kerekasztal összehívásához is 32 ezer tiltakozó aláírására volt szükség.

Azt is mondta, hogy "az iskola épülete ne dőljön össze, de alapvetően nem ez a döntő". Szerinte olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket az értékeket adják át a diákoknak. "Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek. Legalábbis én így gondolom. De ebben benne van a 75 éves öregúr dohogása" - fogalmazott Klinghammer az interjúban.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin