szerző:
hvg.hu

A kedd reggeli értekezleten bejelentette távozását a TV2 Tények című hírműsorának egyik alapembere, Kőrösi Gábor szerkesztő-műsorvezető – értesült a hvg.hu.

Újabb munkatárs távozik a TV2 Tények stábjából, a hvg.hu úgy tudja, a kedd reggeli értekezleten bejelentette felmondását Kőrösi Gábor szerkesztő-műsorvezető.

Kőrösi Gábor
©

Úgy tudjuk, Kőrösi abszolút alapembernek számított a hírstábban, évtizedes múltja van a TV2-nél, az esti Tények szerkesztőjeként, a reggeli hírblokk műsorvezetőjeként és a Napló munkatársaként is dolgozott.

A Tények stábjából egyre többen távoznak azóta, hogy Andy Vajna révén kormányközeli kézben került a televízió, a csatorna hírigazgatójának posztjára pedig a fideszes körökkel jó viszonyt ápoló Kökény-Szalai Vivien került. Kökény-Szalai behozta a szerkesztőségbe a korábbi Hír TV-s Célpont-riportert, Kunfalvi Nórát, aki előbb Pukli István iskolaigazgatót, majd Juhász Péter belvárosi képviselőt lejárató anyagokat készített.

Hétfőn Szabó Tibor riporter jelentette be távozását, miután rávették főnökei, hogy próbáljon Juhász Péter kritikusainál puhatolózni, de a megkeresett forrása azzal utasította el a megkeresést, hogy az egész üzenetváltásukat kirakta a Facebookra. A 444.hu szerint ezt megelőzően Bihari Ádám riporter is bejelentette távozását.

A műsorvezetők közül sem marad mindenki: a Juhász Pétert lejárató híranyagot felolvasó Várkonyi Andrea sem a híradóban folytatja, de Azurák Csaba is bejelentette ezt.