szerző:
hvg.hu

A pártosodás útját járó aktivisták toborzásba kezdtek.

Bár még csak néhány hete ismert a Momentum Mozgalom neve, máris teltházas rendezvényt hoztak össze az olimpiai rendezésről szóló népszavazási kezdeményezésről. A szervezők szerint ez ez már önmagában is siker, figyelembe véve az átlag állampolgárok politikával szemben tanúsított fásultságát. 

©

A Corvin Clubban megjelent több száz érdeklődő nem csak az épp aktuális Nolimpia-kampányról és a kapcsolódó aláírásgyűjtésről (mely már az első napon több mint tízezer támogatót szerzett), hanem a pártosodás útját járó mozgalomról is kérdezhették a vezetőséget. Előbbi kapcsán elmondták, hogy már önmagában az siker, hogy vita zajlik az olimpiai rendezésről, valamint hogy a témát az emberek ,és nem a kormány uralja, tematizálja. Kiemelték azt is, hogy sok olyan visszajelzést kaptak az elmúlt héten arról, hogy sikerült felkavarniuk a hazai politika állóvizét.

Fekete-Győr András beszédében az eltel másfél év építkezéséről azt mondta, hogy egy idő után ki akartak lépni saját komfortzónájukból, ez vezetett a mostani kampányhoz. Lehet, hogy még nincsenek szakpolitikai anyagaik, de az fontossá vált, hogy elkezdjék képviselni magukat és az embereket, az elveiket és értékeiket.

Az olimpiaellenes Momentumot nem rettentette meg a kormánypárti sajtó támadása

Ahogy arra számítani lehetett, a kormánypárti sajtó nem hagyta szó nélkül az aláírásgyűjtés elstartolását. Előbb a PestiSrácok majd a Magyar Idők közölt „leleplező" cikket a Momentum Mozgalomról, azt állítva, hogy „már többször megbukott balliberális politikusok" állnak a mozgalom mögött.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!