szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kifejezetten örülünk, hogy Budapest főpolgármesterének legfőbb gondja az, hogy pszichiáterhez küldje a HVG újságíróját. A város köszöni, jól van – ugyebár.

A 3-as metró első felújított szerelvényének átadása után, a protokollmeneten került videós kollégánk Tarlós István és sajtófőnöke mellé. Budapest első embere láthatóan remekül érezte magát ebben a helyzetben, és úgy gondolta, elengedheti csöppet magát.

Innen indul az alábbi videón látható jelenet:

Adva van tehát egy újságíró, kollégánk, Szalai Anna, aki évek óta a főváros ügyeiről ír, Tarlós István látható legnagyobb bánatára úgy, ahogy a dolgok történnek, és nem a főpolgármester kedve szerint. Olyannyira nem, hogy ha Szalai Anna kérdéseket tesz fel Tarlóséknak, onnan érdemi felelet nem érkezik, legfeljebb egy üzenet, amelyben jelzik: és tényleg nem fognak válaszolni. Ami persze nem feltétlenül üt el a mostani hatalom tempójától, de Tarlós István éppen azt szokta sugallni, hogy őt azért nem kellene összekeverni mindenkivel a Fideszből.

Tarlós István megjegyzésének azon udvariassági, nyelvhelyességi részleteibe nem is merültünk volna bele, hogy miért használja az "annak" szót, amikor egy személyről beszél.

De aztán jön ez a pszichiáterezés... Kell ehhez bármit hozzátenni?

Szalai Annát megkérdeztük: felelne-e valamit Tarlós Istvánnak?

Ennyit mondott:

Budapesti polgárként örömmel tölt el, hogy a főpolgármester úr frappáns választ talált a 3-as metró körül kavargó kérdésekre.

És tényleg: Budapesten minden ok, főpolgármester úr?

A felújított metrószerelvényekről itt olvashat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!