szerző:
hvg.hu

Az egyetem szerint törvénytelen, amit az oktatási államtitkár javasol.

"Érthetetlen volt, amit Palkovics László mondott" – közölte a CEU rektora, Michael Ignatieff. Az oktatási államtitkár Brüsszelben kezdett beszélni arról, a CEU működési engedély nélkül is kiadhatna amerikai diplomát, elég, ha kibővíti a licencszerződést a Közép-európai Egyetemmel, majd kicsit bővebben elmagyarázta a hvg.hu-nak is, hogy képzeli.

Bár nagyon egyszerűnek tűnik a megoldás, a CEU rektorhelyettese, Enyedi Zsolt tegnap a hvg.hu-nak azt mondta, jogászok próbálják értelmezni az államtitkár szavait, de a Palkovics által vázolt megoldás mindent felforgatna, ráadásul kiskapunak tűnik, ami semmi garanciát nem jelent az egyetem további működésére. Tegnap még nem tudta megmondani, hogy törvénysértésre buzdítja-e őket az államtitkár, a mostani egyetemi tájékoztatón azonban világosan kimondta:

Palkovics felvetése szerintük törvénytelen lenne.

Az államtitkár ötlete nem megvalósítható, hacsak nem jelenti azt, hogy újra módosítják a törvényt – tette hozzá Enyedi, aki azonban örül, hogy már a kormány is ötletel a helyzet megoldásán. A diákok ezen jól szórakoznak.

Az Amerikából hazatért Michael Ignatieff most tartja tájékoztatóját az egyetemen, arról itt tudósítunk részletesen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!