szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor „ricsajnak” nevezte a napok óta tartó kormányellenes tüntetéseket, s megismételte, a tiltakozók mögött Soros György áll, aki szerinte azért támogatja pénzzel a tüntetőket, mert Budapest is meg akarja állítani a magyar származású amerikai milliárdos által támogatott migrációs hullámot.

A Vasárnapi Újságnak nyilatkozó miniszterelnök szerint a kormány politikai ellenfelei kampányfőpróbát tartottak, s azért töltötte be ricsaj a húsvét előtti nagyhetet. „A békés és derék keresztény embereknek is viszket a tenyere” – hangsúlyozta a miniszterelnök, s hozzátette: ez erőpróba mindenki számára.

Ahogy a Magyar Idők című kormánypárti lapnak adott nyilatkozatában is, a vasárnapi interjúban is hazugságnak nevezte, hogy a kormány be akarná zárni a CEU-t, vagy bármilyen más egyetemet. Orbán szerint Magyarországnak döntő összecsapásra kell számítania, mert az EU júniusig el akarja fogadtatni az új, minden tagállamra kötelező bevándorlási szabályokat. „Néhányan még ellenállunk. Ez a küzdelem a következő két-három hónap fő eseménye, és ezzel függ össze, hogy Magyarországon is éppen most forrósodott fel a közhangulat” – magyarázta.

©

Orbán azt állította, nem érti, mi a baja az egyetemeknek és a tudósoknak a felsőoktatást szabályozó új magyarországi törvénnyel. „Nem tudjuk miért van az, hogy a magyar akadémikusok, tudósok, és a hazai egyetemeken oktató professzorok nem azért lépnek fel, hogy az ő intézményeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem a mellett állnak ki, hogy Soros György megtarthassa előjogait” – értetlenkedett a kormányfő.

Orbán ismét összekapcsolta a CEU, Soros, illetve a civil szervezetek ügyét. „Azt értjük, hogy Sorosnak nagy nemzetközi hálózata van, s megfizeti a tiltakozó emberek százait, vagy ezreit. „Hogy pontosan mennyit, az majd akkor derül ki, ha a parlament elfogadja a civil törvényt” – mondta a miniszterelnök.

Orbán arról is beszélt, hogy régen nem volt baj Sorossal – korábban sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet támogatott. „A liszt azért dőlt ki, mert a Soros-birodalom beállt a migránsok támogatásába” – magyarázta.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!