szerző:
hvg.hu

Az tény, hogy a nő 27 milliós kölcsönt kapott az önkormányzattól.

Egy 131 négyzetméteres, központi helyen lévő, műemléki védelem alatt álló Mérleg utcai, háromszobás lakás cserélt gazdát 2014-ben – írja a Magyar Nemzet. Az új tulajdonos Balázs Rita lett, a lekért tulajdoni lap alapán 2015. január elején került birtokába az addig önkormányzati tulajdonú lakás. Balázs akkor még csak élettársa, most már felesége Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetminiszter fontos bizalmi emberének.

Az ingatlan pontos vételárát egy éve nem árulja el az önkormányzat, annyit tudni, hogy a nő 27 milliós hitelt kapott tőlük. Egy 2008-as értékbecslés 28 millióra, egy későbbi 34 millióra taksálta a lakást, de a környéket jól ismerő ingatlanos szerint a lakást ma legalább 110 millióért lehetne eladni.

Az ingatlant már az új polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter idején adták el, de a folyamatot a választás előtt elkezdték.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!